onsdag 17 april 2013

Kennelläger!

Sent om sider kommer här en liten rapport från lägret i helgen!

I helgen anordnade alltså Eva ett träningsläger för sina valpköpare. Vi åkte iväg mot Hjortkvarn på fredag förmiddag (lite sena blev vi så klart...) och aktiviteterna drog igång vid ett-tiden. Det var en mängd olika aktiviteter och vi delades upp i små grupper. Vi började med en uppletanderuta. Det går till så att man märker upp en stor ruta i skogen, trampar runt ordentligt så att hunden inte ska kunna spåra och lägger ut olika föremål som hunden ska leta rätt på. Fanny har testat det någon gång tidigare och det var lite svårt att få henne att förstå vad hon skulle göra.

Sen var det dags för drag! Det här hade vi verkligen sett fram emot! Vi har ju tränat en hel del men aldrig kört tillsammans med någon annan hund och var väldigt nyfikna på hur det skulle gå. Instruktörer var Madde och Dennis som tävlat och vunnit respektive kommit trea i SM! Jari och Fanny fick dra iväg först och Dennis och Wiper gav dem lite försprång. Det var meningen att Wiper skulle köra ikapp Fanny - men se det gjorde han inte! Okej - lite berodde det väl på att Dennis tappade balansen, men både Dennis och Madde var jätteimponerade av Fannys fart och dragvilja - kul! Det blev mycket träning på att köra om och att bli omkörd, kan ju säga att Fanny tyckte det förra var betydligt roligare än det senare...

Efter det här blev det middag och sen åkte vi iväg till vårt B&B och somnade gott. Tyvärr tog vi inte en enda bild på fredagen. Det regnade/snöade hela eftermiddagen och då ville jag inte ta fram kameran.


På lördagen såg det ut så här! Mindre kul...

Lördagens första aktivitet var återigen drag. Den här gången blev det tuffare eftersom snön som kommit under natten, snabbt förvandlades till blöt snösörja. Det vart slirigt och tungt för hundarna att dra.

Figo väntar på sin tur

Dixi trånar som vanligt efter Fanny. Men han var inte välkommen i hennes rumpa - jäklar vilken åthutning han fick när han försökte nosa!

Det gick inte att köra med vår kickbike, däremot med Dennis som hade smalare däck. Conny hade med sig en häftig trehjuling som Jari testade - den gick det bättre med, förutom en liten vurpa på slutet!

Madde som håller i Fanny i starten, Conny och Jari

Här kommer Fanny! Gud vad hon älskar det här!

Sen var det dags för Figo som aldrig testat drag tidigare. Först fattade han ingenting, Eva och Madde fick springa före och locka men efter ett tag trillade polletten ner!

Eva startar Figo, längre bort på vägen står Madde och är jätterolig - då gick det bra att dra!

Figo på väg tillbaka till matte!

Är du med? Undrar Fanny

 Lilla söta Hobbe fick också följa med matte Ingela och storebror Enzo

Det var inte bara silogårdare med på lägret utan även några andra beauceroner, en doberman och en beauceronblandis samt ett gäng blivande valpköpare. Det här var ju ett ypperligt tillfälle att lära känna rasen och se hur mångsidiga de är.

 Håkan och Märta tittade förbi på lördagen

Efter lite fika (oj vad vi har ätit i helgen också!) så var det dags att prova på rallylydnad. Cizzi som var instruktör har även hon tävlat i SM! Vilka proffs det finns i den här gruppen och vad härligt att få ta del av deras kunskaper!

Cizzi visar med Essi 

Det här gick riktigt bra faktiskt. Jag fick bra kontakt med Fanny, vilket är en förutsättning, även om det gick åt mycket godis. Jag har ju gått kurs i det här med Freja men kände mig rätt ringrostig.


 Här kör Hugo med sin matte - de var jätteduktiga!

 Fina Hugo!

 Som såg ut så här när vi såg honom senast!

Nästa aktivitet var spår. Vi la varandras spår och yrvädret Hejja med matte Karin var först ut.

 Jag hade lagt spåret till Hejja och la ganska mycket korv i spåret, men precis som med Fanny så verkade hon bara komma av sig av korven.

 Hejja har hittat spårslutet och då blev det fest!

Sen var det dags för Fanny och mig. Karin hade lagt vårt spår och hittat på lite bus. I början av spåret hade hon gått ner på knä - och det var ju en kanonidé - Fanny stannade upp och tyckte det var konstigt och därmed fick hon ner farten lite. Sen hade Karin gått över ett vattenfyllt dike och där stog jag naturligtvis på öronen!

 Varför ser spårläggaren så nöjd ut?

Fanny spårade jättebra! Hon vimsade visserligen bort sig en gång men hittade alla apporter och var väldigt fokuserad.

Här blev det också fest! 

 Här äter vi middag - trångt men väldigt trevligt!

Man var ordentligt trött efter den intensiva dagen och vi åkte tillbaka till Vita Krala. Ett fint ställe som ägs av ett holländskt par. De köpte huset för fem år sedan, renoverade det och driver restaurang, B&B och en liten butik. Vi fick färska ägg från deras egna höns, hembakat bröd och egen marmelad till frukost. När vi åkte köpte vi med oss ägg som de gick ut i hönshuset och hämtade - tala om pinfärska!

 Vita Krala


På söndagen hade vi bestämt oss för att åka hem efter lunch så det blev bara två träningspass för oss. Vi började med rallylydnad. Först ut var Lena som tävlar tillsammans med sin hund Eda. Nu skulle hon testa med Dea som aldrig provat rallylydnad tidigare. Det gick jättebra, Dea var jätteduktig!

 Lena och Dea 

 Dea som är den sötaste beauceron jag någonsin sett!

Men sen for Deas husse Andreas förbi på kickbiken och Dea blev helt förstörd! Hon stirrade mot kröken där husse hade försvunnit, gnällde och skällde - och till och med ylade vilket hon tydligen aldrig gjort förut! Lena fick verkligen kämpa för att få kontakt med henne igen.

  Andreas med Eda

 Karin och Hejja

Brorsan Zorro och Camilla kom på söndagen och de testade canicross. Det är en annan variant av drag där man springer bakom hunden.

Madde med Wiper och Camilla med Zorro

Vår sista aktivitet var sök. Det här har vi inte gjort förut - om man inte räknar det misslyckade försöket i somras när Fanny totalvägrade att springa ifrån husse. Andreas och Madde var instruktörer. Madde hade Fannys boll och lekte med den. Sen stoppade hon på sig den och gick ut i skogen. Jag stod kvar och höll i Fanny och sen skulle hon springa ut till Madde. Var det problem att få iväg Fanny? Hon var så taggad att hon stod och skrek och ville iväg!!! Vi körde ett par gånger med lite högre svårighetsgrad. Fanny fick inte se figgen gå ut utan bara se honom poppa upp i skogen, det gick också bra men när hon bara fick höra ett litet ljud så fattade hon inte riktigt. Hur som helst det var jätteroligt att prova på.

Sen var det dags att åka hem och vi kunde konstatera att vi hade haft en otroligt givande helg. Vi har lärt oss otroligt mycket, fått så många goda råd och tips. Det är ett fantastiskt gäng vi har hamnat i med så mycket kunskap som frikostigt delas. Helt otroligt! För egen del har jag dessutom fått lite självförtroende. Vi kan faktiskt Fanny och jag! Och att några till och med imponerades av henne känns helt otroligt!

Ett stort tack till alla och särskilt Eva som ordnade det hela!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jätteroligt att läsa om hur ni upplevde helgen! Ang. spårläggaren så tyckte hon väldigt synd om dig när du stöp - eller inte;-) Att ni kan tycker att Hejja är ett yrväder förstår jag inte alls. Hon som är så lugn, timid och nästan blyg precis som sin matte;-) Träna på ordentligt nu. NI ÄR JÄTTEDUKTIGA tro inget annat.

Karin, Athena och Hejja

Anonym sa...

Jätte skoj hade vi denna helg trots vädret!! men vad gör det när vi har roligt!?
TACK Bitte för den super goda middagen på fredag kväll!!! Du glömde 2 skålar här men dom får du nästa gång vi ses:)

DUKTIGA Fanny!!! OCH matte &husse!!!

kennelmatte

Anonym sa...

Jag vet att du gillar när man lämnar en kommentar, Bitte, så det är klart att jag gör det :-) Men egentligen vet jag inte riktigt vad jag ska skriva. Jag såg ju inte Fanny en enda gång men jag förstår att hon var suverän på drag och spår - hade inte väntat mig något annat. Roligt att även rallylydnaden gick så bra! Ni är verkligen himla duktiga alla tre :-) //Mona med Frodo

Felix sin matmor sa...

Jeg ER misunnelig på alt dere kan være med på. Hadde vært morro å kunne fått vært med en gang. Og vi er stolte over søster Fannys prestasjoner. Bra jobbet alle tre :-)