torsdag 6 februari 2014

Nedräkning

Fanny är på dag 44 och det börjar närma sig. Nästa vecka kommer kennelmatte och hämtar henne och efter det är det bara två veckor kvar tills valparna kommer! Det är ju lite blandade känslor, dels är det ju jättekul och spännande med valparna men å andra sidan ska vi ju också vara utan vår Fannypanny i hela 10 veckor! Nå, vi vet ju att hon kommer att bli mer än väl omhändertagen så det känns bra ändå!

Förra veckan hade magen ökat med hela 6 cm i omfång - det är ju inte klokt! Man märker tydligt på Fanny att det börjar bli lite jobbigt, i morse när hon var lite trött så segade hon sig upp lite när hon skulle resa sig efter att ha legat en liten stund. Magen börjar bli tung! Hon är dessutom lite flåsig.

Så här ser hon ut för jämnan nu - tungan ute och hon flåsar som om det var 30 grader varmt

Enligt dräktighetskalendern ska man kunna känna valparna nu. Jag klämmer och känner men jag vet inte... NÅT känns ju men det kan lika gärna vara förstorade juver...

Mjölkbaren börjar bli redo!

Tjorvandet med maten är i alla fall ett minne blott, Fanny är vrålhungrig! Vi har ökat på hennes ranson ganska rejält men det verkar inte vara tillräckligt enligt Fanny.

Och så här ser valparna ut nu;


De är väl i princip klara nu, pälsen bildas som sista "organ" efter det återstår bara att de ska växa till sig.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag följer med spänning. Fanny är jättefin i sin mage :-D

Karin

Mona med Frodo sa...

Vilka jättetuttar! :-) Och närgången matte som ligger på golvet för att spana in hur man ser ut på undersidan...