söndag 9 mars 2014

Helg i valplådan

I fredags eftermiddag fick vi äntligen träffa Fanny igen! Och - såklart - hennes valpar!

Valpisar!

Eva behövde jobba och dessutom hade hon rätt rejält med sömn att ta igen. Så vi passade valparna under tiden! Det är ju inte en jättetung uppgift nu när de är så små, värre blir det när de vuxit till sig lite och börjar fara omkring! Vi kollade så att ingen valp kom i kläm bakom Fanny när de diade, bytte filtar, såg till att alla fick i sig ordentligt med mjölk (Fanny har bara mjölk i åtta spenar) och lite sånt.

Mat!

Matte - det ÄR faktiskt jobbigt att vara mamma!

Fanny imponerade stort på oss! Hon var så lugn och fin med valparna, låg snällt när de diade och tvättade dem noga. Men ni ska inte tro att den "gamla" Fanny är borta - däremellan var hon nämligen ute och for runt som en galning med bollen! Och när vi slängde på henne klövjeväskan och skulle ta en promenad så fick hon för sig att "Nu är det dragträning!" och for runt Hjortkvarn med matte slängande som en vante i andra änden av kopplet... Nej, det är bara med valparna som hon är cool, annars är hon precis som vanligt!

Mesta tiden har vi dock ägnat åt att bara titta på valpar, sitta i valplådan och klappa lite försiktigt på valpar, fota valpar osv, osv. Helt underbara små liv är de! (Jari har även gett Figo några träningspass som han uppskattade verkar det som. Figo och Jari är väldigt förtjusta i varandra!)

 Minstingen vit

 Och "bamsingen" röd

 Valparna ligger gärna på varandra och sover, ser inte så bekvämt ut men de verkar gilla det

Söta små tassar med dubbelsporrar!

 Lilla söta vit igen. Hon känns lite speciell, mest för att hon är så liten jämfört med de andra antar jag.

 Fröken svart gäspar stort!

 Och lilla herr blå lipar lite 

Lugna, trygga Fanny, hon ser nog lite stolt ut tycker jag!

 Hela gänget i biabädden när vi städade valplådan.

Valparna utvecklas ju enormt fort och vi har fått vara med om både att de öppnade ögonen och att de har börjat röra sig betydligt stabilare. De hade ju redan tidigare börjat gå i stället för att "kräla" men nu började de riktigt fatta hur de skulle använda benen och nästan sprang omkring i valplådan! Dessutom snackas det en hel del och jag tycker nog att fröken röd, orange och brun har haft mycket att säga! Det har varit ett jäkla liv på de tre!

Söta orange med helt öppna ögon!

Vi har verkligen uppskattat den här helgen, så underbart roligt att få vara med om att se de här små liven utvecklas och att få se Fanny i hennes nya roll som mamma - helt fantastiskt kul!

P.S. När Freja kom hem i kväll (hon har varit hos Jaris föräldrar över helgen) så kan jag säga att vi aldrig någonsin blivit så noggrant genomnosade förut! Dessutom började hon leta runt, i leksakslådan bland annat (!) om "det där" som luktade kanske fanns där någonstans. Gulle!

2 kommentarer:

Mona med morbror Frodo sa...

Å, vad härligt (med alltihopa, att få träffa Fanny, att få gulla med valparna, att Figo fick träna hårt, att Eva fick sova ut)! Min lilla favorit Frk Orange är fortfarande favorit efter att jag sett dina bilder. Kolla vad snygg stil hon har på bakbenen när hon snuttar!!! De spretar ju ut som två tjocka pinnar bakom henne :-D Hon är ju för söt. Förstår att Freja tyckte ni luktade gott av valparna, tänk att de kan känna sånt så tydligt.

Anonym sa...

Hej! Den rosa och gråa filten på bilderna ovan i valp"hagen" vad kallas de? Vart köper jag dem? Min förra hund fick en bit av en sådan grå filt/underlag med sig hem från uppfödaren när hon kom hem till oss. Jättebra att ha med denna bit som ju luktade mamman/syskonen. Tryggt. Den hade hon kvar i alla år lite på sidan i bädden med hennes vanliga filt/filtar som de hon låg på. Hittar inte dessa gråa någonstans att köpa. Med vänlig hälsning Cecilia Berggren i Uppsala