söndag 13 april 2014

Tävlingspremiär

Det blev ingen lyckad premiär och jag borde väl kanske låta bli att rapportera om den... Men några fina bilder fick vi ihop i alla fall så här kommer de!

 Vi tränar lite innan och här är jag förhoppningsfull. Freja fokuserade på mig och jag trodde det skulle bli en enkel match att få godkänt!

Banvandring

Banan, inga konstigheter, det här borde vi klara galant!

 Frodo och Janne anländer med stil!

Jaha, då var det alltså dags för oss att starta. Jag fick någon slags blackout och klev fram till startskylten innan domaren sagt "välkommen in". Trodde jag skulle få massa minus för det men hon bara kommenterade det i protokollet.


De två första skyltarna var placerade precis intill domarna, vad tror ni översociala Freja gjorde då?

 Självklart skulle vi hälsa!

Jag orkar inte ens räkna hur många minus vi fick på de här två skyltarna... Freja var jättefokuserad - på allt annat utom mig. Hon nosade, kollade, drog och slet i kopplet och jag ville bara gå därifrån. Några få gånger glimrade hon till och vi hade faktiskt några skyltar utan ett enda minus!!! Man får vara glad för det lilla!

 Men som sagt så här såg det ut större delen av banan. Nosa, nosa, nosa.

 Nosa, nosa, nosa

 Varför tittar du så argt på mig matte? Själv är jag jättenöjd!

Sen var det Janne och Frodos tur. De har tävlat tre gånger med ett godkänt resultat och blivit diskade två gånger. Vi har ju tränat en hel del tillsammans och de är så fantastiskt duktiga så de förtjänade verkligen att göra en bra tävling och få godkänt!

 Dags för start

 Även Janne och Frodo hade problem vid de två första skyltarna (liksom många andra). Jag tycker att det var lite taskigt av domarna att sitta så nära, det är ju ändå nybörjarklass!

 Men sen kände vi igen dem! Frodo viker inte undan blicken från Janne en sekund!

 Så snyggt de gick resten av banan!Janne och Frodo fick så klart godkänt även om det blev en hel del avdrag för första delen av banan. Jättekul!

Kiki och Mattias som har Izidor kom för att heja på och det var kul att träffa dem! Lilla yrvädret Izidor var nog den mest svårfotograferade hund jag träffat! Han var inte stilla en sekund!!!

Ett av många konstiga Izidorfoton

 Men när jag körde med sportfunktionen och kameran smattrade så stannade han upp och lyssnade på det konstiga ljudet.

Mattias och Kiki hade även med sig sin andra hund - Clinton. En mysig gammal labbehanne. När vi släppte ut Freja så blev hon så lycklig! Freja har alltid varit svag för labbehannar (liksom sin matte) och det var verkligen kärlek vid första ögonkastet! 

  En sån mysig kille!


En bedrövlig tävling men annars en riktigt härlig dag! Jag är skitbesviken såklart men när vi kom hem gick jag genast in och anmälde mig till nästa tävling. Nu blir det intensiv störningsträning!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Heja Freja och Bitte!! Bra att du inte ger dig och jag kan hålla med om att det var lite väl svårt med all störning...

Jätte fina bilder på alla vovvarna!!!

kennelmatte

Anonym sa...

Heja Freja! Är början svår är resten lätt. Det är bara att tävla mer, rätt tänkt! Man måste hata att förlora för att älska att vinna... Dennis och odjuren