söndag 22 januari 2012

Frejas operation

Ja inte blev den av inte... När husse kom för att lämna in henne så var Freja jättestressad, som hon alltid är vid veterinärbesök - hon är verkligen livrädd!!! Vetten kollade hjärtat och tyckte sig höra blåsljud men när Freja lugnat ner sig lite kollade de igen och då hördes det ingenting (när vi var där förra veckan lyssnade de också på hjärtat och då var det också helt ok). De ville inte söva henne utan tyckte vi skulle åka till Albano på hjärtultraljud. Matte och husse tycker att Strömsholm är ett lämpligare ställe att åka till, så om två veckor ska vi dit.

Den o-opererade

Vi har otroligt dåliga erfarenheter av Albano djursjukhus och likaså Bagarmossens (tillhör samma stiftelse). Till Albano tog vi min mammas katt som inte hade kunnat kissa på länge. De skulle naturligtvis behålla honom över natten (det ska de alltid!). Klockan tio på kvällen ringer de till mamma (som är 80 år) och säger att hon måste komma och hämta katten för att han var så stökig (!). Det kunde ju inte mamma så jag fick åka och hämta honom tidigt på morgonen efter. Då var det först en himla cirkus för att få in honom i buren. När jag sen skulle packa in buren i bilen så kommer veterinären utspringande på parkeringen och ska kolla om de hade kommit ihåg att ta ut kanylen ur benet!!! Nej - dit åker vi inte mer.  

Av Bagarmossen har vi väl inte några personliga dåliga erfarenheter, men efter vad som hände mattes kollegors hund så åker vi aldrig dit. Hunden - Drutten, haltade ordentligt och skulle röntgas. Veterinären sa att hela höftkulan var uppluckrad och nedsliten och avlivning var det enda som gällde - helst direkt eftersom han ju ändå var sövd. De helt överumplade kollegorna ville ta hem honom och vänta några dagar för att vänja sig vid tanken. De tog ledigt från jobbet och grät och matade Drutten med grädde och allt möjligt annat smask eftersom han ändå skulle dö. Jag sa till dem att ge honom en chans till - åk till Strömsholm och få ett andra utlåtande. Det gjorde de och Drutten blev opererad, rehabsimmad under en period och mår nu hur bra som helst!!! En riktig solskenshistoria förstås - men tänk om de lyssnat på den första vetten...

Drutten (har tyvärr bara en bild av honom som valp - idag väger han 80 kg!)

Det kanske låter som att vi tycker Strömsholm är paradiset på jorden - det finns säkert de som har dåliga erfarenheter av dem också. Men vi har blivit väldigt väl omhändertagna där och har bara hört gott om dem av andra.

Den här veckan har gått i träningens tecken. Matte och husse har rannsakat sig själva och insett att vi kanske inte lägger så mycket tid på tjejerna som vi borde på vardagarna. Nu är det andra bullar som gäller! Husse som är den som går morgonpromenad med Fanny, har kortat ner promenaden lite och lagt in ett kamp-pass istället. Fanny tycker det är SÅÅ roligt och hon blir väldigt trött av det. På kvällarna kör vi lite mer hjärngympa än vad vi gjort tidigare. Vi brukar ha lite inomhussök och båda tjejerna tycker att det är jätteroligt! Till och med Freja har börjat använda nosen också, tidigare har hon mest gått omkring och letat... Vi börjar få problem att hitta tillräckligt svåra gömställen!

Jag hittade råttan! Men trött blev man...

Inatt har det äntligen kommit lite snö! Freja blev alldeles tokig - hon ÄLSKAR snö! Hon skuttade omkring som en unghund, kastade sig ner och rullade och tyckte väl att livet var alldeles fantastiskt! Fanny däremot gjorde styggt - när matte gick ut för att hämta tidningen så satte sig Fanny på vår uteplats (trä-trall) och kissade! Det var ju snö där och snö är väl okej att kissa på?

Nej nu är det dags för långpromenad. Husse jobbar hela helgen så matte får ta hand om alla hundaktiviteter själv. Inte mycket annat som hinns med då...

2 kommentarer:

Marie L sa...

Grattis på namnsdagen Freja! Och hoppas din operation går finfint.

Anne sa...

Grattis på namnsdagen fina Freja