lördag 9 juni 2012

Frejas revansch!

Det blev en utställning till för Freja! Vi tyckte hon förtjänade en bättre placering än den hon fick vid utställningen i julas, så vi anmälde henne till ytterligare en blandisutställning. Det var husse som skulle visa henne - premiär för husse! Matte har tjatat på husse i två veckor att han måste träna med Freja och framför allt träna att hon ska stå fint (hon vill gärna sätta sig ner). Men - "Nä hon står så fint när jag säger "stå" när jag borstar henne i badrummet". Matte försökte tala om för husse att det är lite annorlunda miljö än badrummet men det ville inte husse höra på... När vi var på plats på utställningen så var inte Freja ett dugg intresserad av att lyssna på husses "stå"-kommando... Vem fick ta över tror ni?

Fanny var med som moraliskt stöd och hon uppförde sig EXEMPLARISKT! Det blev en bra träning för henne också - många timmar blev det och hon var helt slut när vi åkte hem!

Freja är taggad inför uppgiften...

Men Freja vet ju vad som betalar sig - charm! Man börjar med funktionären...

...och sen går man på domaren! Vifta ordentligt på svansen så blir hon så här glad!

Här springer vi i ringen - med Freja behöver man inte oroa sig för någon passgång - däremot är hon väldigt intresserad av att lukta i gräset. Men vi har ju superkommandot att ta till - "grisöra" då får Freja full fokus!!!

Står jag bra så här domaren?

Freja fick HP och gick därmed vidare till Veteranfinalen. Där plockas fem hundar ut som då placerar sig 1 till 5. På förra utställningen åkte Freja ut där och det var ju lite surt...

I veteranfinalen!

Det var åtta hundar i finalen och då skulle alltså tre bort. En efter en skickades ut - men inte Freja!!! Det betydde sämst femte plats! Efter att ha varit lugn som en filbunke så var matte duktigt nervös nu...

De fem bästa får ta ett extra varv

Det blev en tredje plats!!! En revansch som heter duga!

Tvåan som hade ett fantastiskt spänstigt steg - och den fina trean (som också rör sig väldigt fint!)

Vinnaren! Freja reagerade inte på någon annan hund överhuvudtaget - men när den här killen gick förbi så satte hon nosen i luften och verkligen sög in doften! En riktig snygging med andra ord.

Gladaste tjejen med sin fina rosett!

Omdömet! Matte är så klart nöjd med det sista - men vad "Bra pig." betyder förstår vi inte riktigt...

Tack till Anne (vår lyckobringare) vi vågar inte gå på utställning utan dig!

Nu återstår fyra arbetsdagar och sen - SEMESTER!!! Vår första vecka blir lite annorlunda, vi kommer att byta bort våra två hundar - mot 6 andra!!!

6 kommentarer:

Marie Lindfors sa...

Stort grattis Freja!!!

Anne sa...

Grattis Freja och Bitte

Anonym sa...

Grattis! Bra pig. betyder bra pigment. De menar att nosen är riktigt svart o.s.v
Karin och Athena

Mona med Frodo sa...

Grattis Freja, det var du värd! Noterar också att matte inte bara har ljusa byxor (som vi pratade om) utan även ser väldigt avslappnad och rutinerad ut där i ringen. Övning ger färdighet, eller hur?

Lycka till nästa vecka, i alla möjliga bemärkelser, med både Fanny och lånehundarna :-)

Anonym sa...

GRATTIS Freja!!!! Såg jätte fint ut, Bitte har blivit en riktigt proffs handler:)

Vi ses snart!!

kennelmatte

Felix sin matmor sa...

Gratulerer! Bra jobbet Freja og Bitte:-)