lördag 2 juni 2012

Hussegrisen

Den här helgen är matte och Fanny ensamma hemma. Husse spelar golf i Örebro och Freja är ute på landet. Lite Fanny/matte-mys tänkte matte men Fanny är djupt olycklig och längtar bara efter husse... Hur blev det så här? Freja har alltid varit husses hund och det var meningen att Fanny skulle bli mattes! Men nästa hund kanske...

Så fort Fanny hör ett ljud utanför så hoppar hon upp och tittar ut genom köksfönstret. Är det husse som kommer??!!

Hon är på helspänn hela tiden och reagerar på varje litet ljud. När vi skulle gå och lägga oss igår så satt hon och lyssnade ner i trappan och ville inte lägga sig. Annars är hon blixtsnabb upp i sängen. När hon väl kom och la sig så skulle hon ligga nära, nära - helst PÅ mig! På morgonen var hon dessutom lite kinkig med maten! Kan tänka mig att det blir ett fasligt liv här när husse äntligen kommer hem.

För att pigga upp henne lite så fick hon leka med ORMEN! Det är en mjukisorm med 12 pipkuddar i som dessutom har 12 olika pipljud - det blir en hel pipkonsert av det hela och man står ut i ungefär två sekunder. Därför får hon inte leka med den så ofta...

Piiip, Piiip, PIIIIP - matte blir galen


Oj - ett ljud! Var det HUSSE?! Måste kolla i fönstret

Vi har riktigt skitväder idag, regn och närmast storm. Vi tog en promenad ner på "byn" och det var riktigt ruggigt. Det blev ganska bra miljöträning också - det ska firas något slags jubileum i Väsby idag, med konserter, marknad m.m. Det var fullt med folk som höll på att sätta upp marknadstält. Ett fasligt liv var det med tältdukar som flaxade, tältpinnar som skramlade i marken och människor som svor. Fanny kollade lite och gick snällt förbi - duktig tjej!

Fanny fick gå med klövjeväska (om ett par veckor händer det lite spännande saker och Fanny ska vara i topptrim!)

Det var väldigt skönt att komma in i värmen igen och nu doftar hela huset av vanilj och kardemumma! När det är så trist väder kan man ju passa på att ta en bakdag - vaniljbullar och valnötsbröd får det bli!

3 kommentarer:

Anonym sa...

men Fanny då!! Det är säkert så att hon oxå saknar Freja!! men det är nyttigt att hon får vara lite "själv" oxå!

kennelmatte

Mona sa...

Vad söt hon är när hon tittar ut genom fönstret! Så där ser Frodo ut på mornarna när barnen har gått till skolan.
Hon gillar nog dig litegrann i alla fall, Bitte... (KLART hon gör!)

Anonym sa...

Du får i alla fall ut din hund i regnet. Min smyger upp tyst, så tyst uppför trappan till sovrummet för att gömma sig när jag tar på mig ytterkläderna.
Är det månne Jari som är flockledaren hemma hos er? Kram från syster Kerstin