torsdag 2 augusti 2012

Äntligen!!!

Äntligen ett inlägg - och framför allt - äntligen börjar saker falla på plats!

Husse var tvungen att avbryta semestern för en dag och då passade matte på att ha en riktig aktiveringsdag med tjejerna! Vi började med en nolltolleranskoppelpromenad på "byn" med Fanny. Vi har de senaste veckorna kört stenhård koppelträning och nu börjar det äntligen ge utdelning!

Titta! - slakt koppel!!! Det börjar faktiskt bli mer regel än undantag!

Fanny vill gärna gå framför, men det känner vi är ok så länge som hon inte drar i kopplet. Gå fint bredvid får vi ta i nästa steg - huvudsaken just nu är anständiga promenader!

Freja fick också en långpromenad så klart och det blev även lite bad!

Freja i sitt rätta element - vilket vattendjur hon är!!!

Innan Frejas bad la matte två spår i skogen till Fanny. Det har varit lite si och så med spårningen sista tiden och matte bestämde sig för att ta ett par steg tillbaka - vi har mest spårat på äng sista tiden eftersom det är det vi kommer att göra, om vi nu skulle ställa upp i appellklass. Men det verkar som att Fanny tycker det är tråkigt och hon har varit väldigt flaxig och okoncentrerad. Nu la matte två spår i skogen och la dessutom bollar som spårslut istället för de tråkiga pinnarna. Herregud vilken skillnad!!! Hon spårade ju som en gud!!!


Vilket fokus det blev!!!

Fanny med sin trofé (ursäkta den suddiga bilden)

Hemma igen och fortfarande flåsande - det är så fascinerande hur trötta de blir efter en så liten kort "promenad" i skogen...

Lite negativt då - en vecka kvar till Askersund och Fanny tycker passgång är en bra gångart... Matte kämpar på varje dag med träning, tar låååånga steg och springer på ordentligt. I bästa fall blir rapporten - "Fanny hoppade upp och bet mig i näsan - men hon travade i alla fall fint!" Hua - hur ska det gå?


3 kommentarer:

Anonym sa...

Duktiga hundar och så bra att Fanny går så fint!!
Ta det lugnt det fixar sig i Askersund!!

Kennelmatte

Anonym sa...

Slakt koppel! Grattis, dit har vi inte kommit. Betr spåret tror jag inte att hon tycker det är tråkigt utan svårt, om Du vill kan jag förklara en spårvariant jag fick lära mej på spårlägret, funkade iaff på W. Syns i Askersund

Britt

harjuhundarna sa...

Britt! Jag vill gärna ha tips!!!