söndag 12 augusti 2012

Rasspecial i Askersund

Vi åkte redan på fredag eftermiddag och bodde på hotell i Örebro. Det kändes skönt att inte behöva gå upp så tidigt och dessutom fick vi lyxa med 3-rätters middag och hotellfrukost! Husses syster var också med och vi hade en jättetrevlig kväll!

Fanny testar hotellsängen

Det gick jättebra att bo på hotell med Fanny! Det var första gången som vi lämnat henne helt ensam - annars har ju alltid Freja varit med.

På morgonpromenad i Örebro

Örebro slott

Efter frukost åkte vi vidare mot Askersund. Fanny som började löpa i tisdags, har varit helt knäpp i veckan och matte har inte kunnat träna alls med henne. Kennelmatte erbjöd sig att visa henne och det togs tacksamt emot!!!

Det var totalt 35 st anmälda och det var fantastiskt kul att se så många beauceroner på en gång! Många Silogårdare var det också - förutom Fanny var det Figo, Wienna, Dio, Dixi, Wiper, Eda, Wilda, Scylla och "hang around" Athena. Kul!

Vi parkerade Fanny lite vid sidan av de andra för att hon inte skulle störa hannarna för mycket. Här är närmaste grannen - Athena!

Först ut var fina brorsan Figo i unghundsklassen

Figo vann sin klass!

Och blev dessutom bästa hane!

Fanny väntar på sin tur

Det var 19 tikar anmälda varav 4 i Fannys klass. Vi var väldigt spända på hur hon skulle klara konkurrensen! Vi har faktiskt bara varit på en enda utställing där hon inte varit ensam tik - det var på Stora Stockholm i vintras där hon fick stryk av en fransk importtik (som också var med nu). Dessutom skulle hon ju bli bedömd av en riktig expert den här gången!

Fanny i ringen - bråttom, bråttom som vanligt

Hon sprang så fint, så fint med kennelmatte!

Fanny vann också sin klass!!!

... och då måste man väl ändå få busa lite?

Karin med Athena. Husse är väldigt förtjust i Athena som är en stor och grov tik, nästan som en hane i kroppen.

Tikfinalen

I tikfinalen pajade kennelmattes knä så matte fick hoppa in och springa med Fanny. Matte fick fullständig hjärnblödning och glömde helt bort att springa med långa steg - pinsamt... Ja och Fanny började så klart att passa eftersom det gick för långsamt.

Men det gick ju bra ändå - Fanny kom trea! Tänk våran lilla Fanny blev näst, näst finast av 19 tikar, inte illa!!! Bästa tik blev vackra Wienna!

Och så var det bara två kvar - Britt med Wienna och Eva med Figo! Wienna blev BIR och Figo BIM - grattis!!!

Efter finalen var det dags för uppfödar- och avelsklass. I den första fick Fanny vara med och det är ju förstås en ära!

Trots både en BIR och en BIM i gruppen blev det en andra plats - konstigt...

Och här är Scylla med sina fina barn i avelsklassen (där det också blev en andra plats)

En härlig dag var det och så roligt att träffa så många Silogårdare! Och tack Eva för att du alltid ställer upp - hur skulle vi klara oss utan dig?!!!

Två nya fina rosetter till samlingen!

Och kritiken - man kan väl inte vara annat än nöjd med den? (Förutom det sista då...)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hejja hejja!!! /Marie

anne sa...

Grattis Fanny
Och tack för en trevlig helg

Anonym sa...

GRATTIS till er fina lilla tjej!!!

kennelmor

Anonym sa...

Grattis till ett mycket bra resultat och det var mycket roligt att träffa er igen.Kanske extra roligt eftersom ni tycker om A ;-)

Karin