onsdag 26 december 2012

Årskrönika del 1

Har haft lite problem med bloggen - helt plötsligt skulle jag betala för att jag hade gjort av med mitt bildutrymme. Jag funderade om jag skulle byta blogg igen (!) eller betala. Nu när jag testade igen så hade jag helt plötsligt bara gjort av med drygt 20% av utrymmet och kan alltså fortsätta blogga!

Så här i slutet av året så är det ju populärt med årskrönikor och det har ju hänt så mycket roligt i år så här kommer vårt 2012 i bilder!

Januari

Vi startade året med att gå på utställning med Freja. Bara på skoj och mest för att se hur Freja skulle bete sig i den underliga miljön.

Domaren gillade inte alls Freja men hon fick i alla fall en fin rosett!

Februari

Februari började lite tråkigt. Vi upptäckte en knöl på Freja och veterinären ville operera bort den. Samtidigt upptäcktes ett litet blåsljud på hjärtat. Vi tog Freja till Strömsholm där de gjorde ett ultraljud. Lyckligtvis var det ett pyttelitet hjärtfel och det var ingen fara med narkos. Knölen opererades bort och den var helt ofarlig.

Freja nyss hemkommen från Strömsholm. Hon mår inte så bra...

Fanny tröstar

Medan Freja låg hemma och led så fick Fanny träffa Frodo för lite vinterbus! Det har blivit många träffar under året och det är alltid lika roligt!


Attack!
När Freja hade återhämtat sig åkte vi till Dalarna för en liten weekend.I Tällberg träffade vi Tollaren Freja som Fanny lekte med. De hade jättekul!

Mys med matte på hotellrummet

Mars

I slutet av februari röntgade vi Fannys höft- och armbågsleder och i mars fick vi svaret: AD A/A ED 0/0!!! Fritt fram att börja träna lite mer fys och vi köpte en dragsele till Fanny.


Vi började lite smått med kättingdrag. Korta sträckor med lätt vikt. Fanny tyckte det var hur kul som helst!

Vi provade även på vallning. Det var väldigt spännande och kul. Fanny var lite het i början och trodde nog att det var meningen att hon skulle jaga fåren. Med proffsig guidning av Ankie så fattade Fanny rätt snart vad som förväntades av henne och efter ett tag vallade hon riktigt duktigt.

Det var mycket att tänka på - stå framför fåren, hålla Fanny bakom fåren och visa henne med spaden hur hon ska gå. Här har dock både husse och Fanny hamnat bakom... 

I mars började Fanny och jag på spårkurs! Här tränar vi lite på en åker.

April

I april tillbringade Fanny knappt två veckor på kollo hos kennelmatte. Där fick hon bland annat lära sig kampa ordentligt! 


Jäklar vad hon tog i!

Och så fick hon naturligtvis busa med brorsan Figo, hon var så lycklig!

Sen var det dags för utställning igen - den här gången satsade vi på att äntligen få en rosett. Jag skulle visa henne själv för första gången.


Passgång, passgång, passgång... Tack och lov för Eva som kommit för att titta på. Hon fick ta över och visa.

Och då kom den äntligen - rosetten! CK och BIR blev det

April avslutades med ett litet valborgsdopp - varmt och skönt var det!

Maj

Frodos husse fyllde 50 och hade stort kalas. Vi var också på kalaset och hade dessutom en nattgäst i form av Frodo. Fanny var överlycklig och syskonen busade och busade!

Freja verkar dock måttligt imponerad av Frodos uppvaktning...

Lite senare i maj var det återigen dags för utställning, den här gången var det utomhus (vilket är mycket trevligare) och Fanny hade en konkurrent också, till skillnad från förra utställningen - nämligen Frodo! Den här gången visade jag Fanny själv - och det gick bra! Både Fanny och Frodo fick CK och CACIB. Den här gången blev Fanny BIR och Frodo BIM, men nästa gång blir det kanske tvärt om.


Stolta mattar med sina rosettprydda vovvar!

Fortsättning följer!


1 kommentar:

Mona med Frodo sa...

Rolig idé med årskrönika! Bilden på när Fanny och Freja sitter fint samtidigt som Frodo pussar Freja i ansiktet mot hennes vilja - den är ju obetalbar. Stackars väluppfostrade Freja som sitter kvar medan tölpen nosar på henne!

Vad bra att du har bildutrymme kvar så att vi kan få se fler bilder på hundarna framöver.