söndag 19 maj 2013

Tävlingsdebut!

Idag var det alltså dags - Eukanubadraget i Rosersberg! Dennis och Madde var också där för att tävla, Mona och Janne kom och hejade på och Anne var med för att ta hand om Freja. Det var meningen att det skulle vara 6 km men eftersom det var så pass varmt så blev det bara 3 km. Tur för oss för Fanny hade nog inte orkat den längre sträckan.

Fanny var otroligt taggad innan start. Vi gick fram till starten på en smal gångväg, på var sida om oss satt hundar och tokskällde men Fanny var så fokuserad att hon inte ens såg dem!

Dennis hjälper till i starten - Fanny skrek i högan sky och ville iväg! 

 Precis i startögonblicket - Fanny tar i så att träfliset sprutar om bakbenen
 
 Wiper förbereds för start - vi sköljde av hundarna ordentligt med kallt vatten
 
 Wiper och Dennis startar
 
 Husse och Fanny på väg mot mål. Lååång tunga men hon såg så härligt lycklig ut!
 
 Men - där står ju matte i skogen! Ett tydligt tecken på att hon är trött, annars hade hon inte sett mig.
 
 Dennis och Wiper jagar!
 
Fanny var helt slut!
 
Fanny körde på riktigt duktigt, hon var väldigt fokuserad på uppgiften och det blev till och med en omkörning där hon inte alls brydde sig om det omkörda ekipaget utan bara fokuserade framåt. Tyvärr vurpade husse i en kurva och strax innan mål så trasslade linan in sig i framhjulet - två gånger! Husse var inte glad... Dessutom fick fröken för sig att hon skulle ta ett litet dopp i ett dike!
 


 Freja var cool som vanligt - när de andra hundarna skällde och var allmänt stökiga så vände hon ryggen till - man riktigt såg på henne hur jobbiga hon tyckte de var.
 
 Madde ska starta med Wiper
 
 Wiper hann vila några minuter mellan loppen - imponerande att han orkade!
 
 Wiper och Madde vid mål
 
 Wiper tittade också undrande på mig!
 
Jag hade faktiskt räknat kallt med att Fanny och Jari skulle komma sist! Dels för att Fanny inte har tränat så mycket distans och uthållighet och dels för att banan var så fruktansvärt kuperad och krävde så mycket av föraren. Jari är ju ingen sprinter direkt och har dessutom haft rejält ont i knät på "sparkbenet". Så en sjätteplats blev en riktigt glad överraskning! Jari är däremot skitsur, framför allt för att han trasslade med linan.
 

 Prisutdelning - Dennis kom på andra plats i sin klass!
 
 En andra plats för Madde också!
 
och så här glad blev Fanny när hon också fick hämta pris!
 
Nyttigt godis och rosa bajspåsar!
 
Efter tävlingen smiddes stora planer - Dennis vill köra tvåspann och Maddes bror behöver en snabbare hund att springa med. Vi får se hur det blir men en sak är säker - fler tävlingar blir det!


3 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till duktiga Silogårdare.
Ser så himla skoj ut, kan tro att Jari blev lite sur på sej själv ,det blir man lätt när man ställer till det.

Britt

Mona med Frodo sa...

Jättekul att vara med och titta! Dessutom ska jag säga att jag och Janne räknade minsann med att Jari och Fanny skulle komma bra till. Tänkte inte ens tanken att de skulle komma sist - så vi är inte alls förvånade. Mycket trevlig stämning på tävlingen med allt från tipptopptränade tävlingsmänniskor till småhundar med måttligt motionstränade mattar! Det var verkligen skönt, inte alls så där hetsigt och elitiskt!

Anonym sa...

Åh vilka härliga bilder Bitte och vilken VILJA det finns i lilla fröken Fanny!!!
Wiper kan man inte vara något annat än imponerad av!! VILKEN KILLE!!

Skoj med planer!!!! Fanny hänger nog med på allt bara hon får in lite distans träning :)

En MYCKET stolt kennelmatte!!