onsdag 10 juli 2013

Mitt liv som kontorshund

Jag har under två veckor fått prova på livet som kontorshund. Det var helt okej faktiskt! Det är klart, lite avundsjuk är jag på Freja som fått vara ute på landet, men hon skulle å andra sidan bara veta hur mycket hundgodis och annat smask jag har fått!

Matte jobbar på andra sidan stan så det är en lång resa med bil innan man kommer fram. Det är rätt skönt för jag är lite trött på morgnarna och vill gärna sova en stund.

När vi svänger in på gatan där kontoret ligger så brukar jag vakna till och piper lite förväntansfullt, jag lärde mig hitta efter en dag redan! Sen får man kissa och vara en stund på uteplatsen för matte ska ju röka också!

 Här är jag på uteplatsen
 
Chefen på stället är bra tycker jag. Han gick till affären och köpte en påse hundgodis till mig som han matar mig med! När jag kommer på morgonen störtar jag genast in till honom och kollar om man kan få lite. Och inte kräver han att man ska göra en massa saker heller för att få lite godis (som matte gör) - nej han bara matar på, perfekt tycker jag!

 Hm, av gammal vana satte jag mig lite fint...
 
Bra typ det där
 
Här är min favoritplats - i soffan på mattes rum
 
 Men det går också bra att ligga under hennes skrivbord - jag är inte så kräsen!
 
Matte har stora fönster på sitt rum, från golv till tak och där har man perfekt utsikt över omgivningen! Det går många hundar förbi och dom skäller jag ut. Dessutom finns det många katter - till och med en vildkatt som har ungar i vårat virkesförråd!!! Så här finns det jobb att göra kan jag lova!


 Sköter mitt jobb
 
Många roliga människor finns det också så klart. Mattes rum är strategiskt placerat - alla som kommer in eller går ut från kontoret måste passera vårat rum. De första dagarna tog jag mig vatten över huvudet och varnade - Nu kommer det någon matte!!! Men sen insåg jag att det blev för mycket (matte blev lite arg på mig också...) så jag slutade med det. Kul typer är det i alla fall och jag har fått många nya vänner.
 


Lekfarbror Lasse som kommer in och kampar med mig varje eftermiddag, honom gillar jag!
 
 Och söta Anna som jag kelar med varje dag!
 
 Här är jag i lunchrummet och kollar
 
 Undrar om någon har glömt något smask där?
 
 Kollar in snickeriverkstaden - där finns det många spännande saker
 
 
 
Idag fick jag glass - chefen blev arg på matte när han såg det här. Att jag skulle behöva sitta fint och vänta medans matte fotade - det tyckte han var taskigt. Som sagt, bra typ det där!
 
Nu har jag två dagar kvar att jobba och sen ska vi ha semester. Det känns som att man behöver det! Det har varit jättekul men också jobbigt - jag är väldigt trött på kvällarna när vi kommer hem, det blir inte så mycket sömn när man ska ha koll på allt och alla. Men hur som helst - mina två veckor som kontorshund har varit väldigt bra!
 
Ha en fortsatt skön sommar nu alla vänner - det ska i alla fall jag ha!
 
//Fanny


3 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, Fanny vilket lyxliv du lever :) Härliga människor på mattes jobb!
Du har det bra du!!!

kennelmatte

Mona med Frodo sa...

Å, vad söt hon är vår lilla älsklingssyrra!!! Och vilka schyssta arbetskompisar du har, Bitte :-)

Anonym sa...

Kjempebra skrevet Bitte! Jeg skratter mens jeg leser :-) Høres ut for at Fanny har hatt det supert som kontorhund. Felix&Heidi