söndag 30 juni 2013

Lata dagar hemma!

Semestervecka nr två var inte lika intensiv som den första. Vi har varit hemma och mest tagit det lugnt.

I tisdags gjorde vi en liten utflykt till Trosa.

 Fanny trivs i sin nya bilbur

 Jari hade ett ärende i stan, trots att vi bor så nära så är jag nästan aldrig där...
 
 Übermysiga lilla Trosa
 
 Husse och tjejerna. Det var varmt och det blev inte så lång promenad. Framför allt Freja är jättekänslig för värme och hon orkade helt enkelt inte gå så länge
 
På torsdagen hade vi bestämt träff med Janne, Mona och Frodo. Vi åkte till Rosersbergs slottspark och hittade en jättemysig liten badvik längs stranden. Vi hade med oss lunchpicnic och hundarna fick bada.
 
 Alltså Freja och Fanny badade...
 
Meh vad är problemet brorsan? 
 
Fanny höll på som sjutton och flängde fram och tillbaka i vattnet med en stor gren. Hon kom upp en stund och satte sig hos oss, då såg vi att det nästan rann blod från två av hennes tassar. Inget mer bad. När vi kom hem så såg vi att hon hade skärsår på nästan varenda trampdyna varav två lite djupare som blödde. Det såg rent och snyggt ut dock och inget som var så djupt så att det måste sys. Vi tvättade rent såren ordentligt och sen fick hon ha ett tasskydd som ser ut som en liten ballong - det gillade hon icke!


 Fanny satte upp benet högt i luften och skuttade sen omkring så på tre ben, det såg hemskt roligt ut!
 
Tyvärr har det ju inte varit tal om någon fysträning efter det här, lite hann vi med i början av veckan men nu är det vila som gäller. Vi försöker att hon ska ligga så mycket som möjligt så att trampdynorna ska läka så fort som möjligt, men det är ju inte lätt med det här yrvädret... Tack och lov så började hon löpa i lördags och då blir hon låg och ligger mest och tycker synd om sig själv. I själva verket finns det ingen hejd på hur synd det är om henne!
 

 Kompis Jörgen kom förbi i lördags och han fick trösta knyttet - då var hon nöjd.
 
Idag fick det bli en utflykt till Skokloster. Det finns en stor fin slottspark där med enorma gräsytor. Det tyckte vi var ett bra underlag för ömma tassar och så är det ju så vackert där!
 

 Allén i slottsparken
 
 Jag fick gå längst, längst bort i slottsparken för att få med hela slottet - det är enormt!
 
 Tjejerna och husse tar en liten paus
 En otroligt vacker byggnad
 
Imorgon är det dags för jobb igen, två veckor och sen åker vi till Dalarna!

1 kommentar:

Mona med Frodo sa...

Skokloster är fantastiskt! Det är Wrangels skapelse och räknas väl till ett av landets vackraste slott. Vi har varit där en hel del då pojkarna var små - brukade besöka riddardagarna med tornérspel där! Ett underbart ställe. Jag gillar även Gripsholms slott i Mariefred som är ännu äldre än Skokloster och kanske inte så bländande vackert på samma sätt, men ändå.

Frodo är en mespropp som måste lära sig att bada! Det är ju pinsamt att han har så svårt för att gå i vattnet.

Intressant att Fanny började löpa ett dygn efter att vi hade setts. Jag märkte inget men jag är SÄKER på att Frodo gjorde det, och jag är tämligen säker på att det var DET som föranledde hans ilska när vi inte lät honom slicka på hennes kissfläck. LÖPTIK! Inget kan vara mer spännande.

Om ni får lust att åka till Göteborg efter Dalarna så är ni varmt välkomna, det hoppas jag ni vet!