söndag 15 september 2013

Velamsundsdraget

I helgen har det då alltså varit tävling i barmarksdrag. Vi var ju så klart väldigt spända på om sommarens hårda träning hade gett resultat! Men dag 1 blev tyvärr en besvikelse...

 Fanny innan start i sin nya fina dragsele som vi köpt av Dennis och Madde
 
Hon fick en tuff uppvärmning - först sprang Dennis ett varv med henne och sen ett varv med kickbike. Med facit i hand var det nog lite för mycket. Fanny har ju bara ett läge - full fart framåt och hon tog ut sig fullständigt. Hon begriper ju inte att det bara är uppvärmning.
 

 Fanny ser lite galen ut i starten, men det var mycket lugnare än tidigare - vi har jobbat mycket med starterna så att hon inte gör av med så mycket energi i onödan.
 
 Och så bar det iväg
 
 Varvning - här ser hon fortfarande hyfsat pigg ut!
 
 Men vid målgången var hon helt slut - andra varvet var uselt! Men ändå ser Dennis nöjd ut...
 
 Jag åkte på funktionärsjobb - att kolla tiden vid målgången. Jättesvårt eftersom minutvisaren liksom gick lite före. Hoppas det inte blev alltför tokigt! Madde hjälpte mig till hennes start så att jag kunde fota lite.
 
 Men när det var dags för Madde att starta fick mästerfotografen Jari ta över - hm, han missade helt Maddes målgång och de enda bilder vi har är när hon har sprungit färdigt...
 
Freja tittade också förbi! Hon har bott hos husses föräldrar över helgen men de ville ju också komma och titta på Fanny. Och tur var väl det! Vi lyckades ju glömma ju Fannys vaccinationsintyg hemma så de fick åka förbi och hämta det.
 
Här springer Dennis och Fanny i mål och det här var ju nästan pinsamt - Fanny mer eller mindre promenerade över mållinjen.
 
Det kändes lite surt efter första dagens tävling, var det här verkligen resultatet efter all träning? Men, men - nya friska tag i morgon, tänkte vi.
 
Velamsund var ett väldigt fint område och det fanns en jättetrevlig restaurang där med en fin uteservering. Där åt vi en god lunch och hade trevligt innan vi åkte hem till Väsby igen. Där slöade vi lite, åt en till lunch (!) och sen grillade vi på kvällen. Alla var ganska trötta efter dagen så det blev tidigt i säng.
 
Dag 2.
 
Idag blev det lugnare uppvärmning! Fanny fick bada lite (Velamsund ligger otroligt vackert vid vattnet!) och sen lite promenad och jogging med husse.
 
 Tjohoo!
 
Idag slapp jag funktionärsuppgiften och parkerade istället ute i banan och fotade. Det var jättekul att titta på alla ekipage och vilken bredd det är i den här sporten! Alla möjliga hundraser  - allt från en liten chihuahua till superproffsen med worsthes! En hel del incidenter fick jag också se, en kedja gick av på en mountinbike, en tokgalen hund skulle bara bita i linan och ville inte alls springa framåt, någon hund drogs med av matte istället för det motsatta. Och det roliga är - ingen blir arg, alla verkar bara tycka att ok, det var en sån dag idag, solen skiner och jag gör något kul ihop med min hund!
 
Nå - Fanny då? Jo idag gick det undan! Hon körde på som sjutton första varvet med kickbiken, andra varvet gick lite långsammare men hon fick en betydligt bättre tid än igår!
 

 Här blåser hon på ordentligt och Dennis ser nöjd ut!
 
 Så här kan det se ut! Rörigt och stökigt vid omkörningar på en smal stig. Men visst grejar alla det!
 
 Andra varvet, Fanny är lite tröttare och ser faktiskt mig den här gången!
 
 Maddes bror Johan, som är en riktigt duktig löpare, kör med sin hund Majken
 
 Madde och Wiper - så imponerande att se dem!
 
Dennis hade ju så fruktansvärt ont i vaderna efter gårdagen så han ville inte köra canicross med Fanny idag. Det ordnades en ersättare - och vilken ersättare!!! Maddes brors flickvän Matilda ställde upp istället och hon har minsann tävlat i SM på 800 och 1500 meter!
 


 Fanny drog jättefint och Tilda var lyrisk efteråt - hon kommer att springa med Fanny på SM!!!
 
Ni som känner Dennis blir väl inte helt förvånade över att han bara MÅSTE testa en runda dubbelspann! Han körde i motionsklass och herregud vad det gick undan!
 

 De är så samspelta Wiper och Fanny - otroligt kul att se!
 
 Ser Dennis lite nöjd ut eller?
 
Som sagt - underbart att se dem!
 
Vi är så otroligt nöjda med dagens tävling! Det hade känts jättejobbigt om det gått lika tungt idag som igår! Nu blir det finslipning av uthålligheten i galopp inför SM.  
 
Vi har haft en otroligt rolig helg och det var så kul att ha Madde, Dennis och Wiper här hos oss över helgen!
 
Nästa helg är det tävlingsdags igen - på fredag levereras Fanny till Vikingstad för vidare transport till Höör och Skånedraget! Rapport kommer så klart men vi kommer inte själva att vara på plats.7 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken helg ni har haft!!! UNDERBART att se alla bilder!! ja fanny såg verkligen TRÖTT ut på lördagen...men man måste ju lära sig vilken uppvärmning hunden ska ha och vad lagom är!

Haha Dennis leende är så underbart att se !!!! LYCKA till nästa helg!!!

Kennelmatte

Anonym sa...

Detta verkar vara lycka för Fanny (och Dennis). Ni verkar att ha haft det roligt i helgen och det är det viktigaste. Lycka till nästa helg!

Karin, Hejja och Pansarvagnen

Mona med Frodo sa...

Vad var det jag sa?! :-D
Jag visste hela tiden att Fanny skulle imponera stort!

Måste passa på att säga GRATTIS till Jari, för det är ju du som har gjort det allra mesta förarbetet även om det var strålande insatser av Dennis och Matilda i helgen.

Jari sa...

Tack för de vänliga orden Mona. Det är riktigt kul att köra på med träningen och sen låta de som kan "leverera", ta hand om tävlandet :). Ikväll var det på´t igen i regnet, ett snabbpass på 5,3km i full galopp.

Anonym sa...

Heja er!! Så roligt att läsa om era bravader:) Essi hade älskat det...men hon får nöja sig med Rally hon;) Grattis till alla framgångar!!!

Cizzi o dogsen

linda & hundarna sa...

underbara bilder!!! :D hur långt är sträckan?

harjuhundarna sa...

Linda - Sträckan var 4,4 km för cykel och kickbike och 2,2 för canicrossen samt motionsklass. Kul att du gillar bilderna!