tisdag 24 september 2013

Skånedraget!

Det är högsäsong nu i draghundvärlden! I helgen var det dags för tävling igen, den här gången i Höör. Vi åkte inte själva med utan husse skjutsade ner Fanny till Vikingstad på fredagförmiddagen. Wiper och Fanny fick leka av sig lite men det blev även lite hjärngympa så att de skulle sova gott i bilen på väg ner till Skåne.

Bus!!!

och så lite koncentrationsövningar med lååånga tungor!

Hur spenderar man då en lördag utan dragträning med Fanny? Jo man tränar drag med en annan hund så klart! Vi träffade Janne, Mona och Frodo som skulle få träna lite. Frodo var jätteduktig! Mona och Janne gick en bra bit bort längs vägen och försvann ur synhåll för Frodo - då taggade han igång kan jag lova, han till och med skällde lite så där gällt som Fanny brukar göra! Jag höll i selen och när jag släppte honom så for han iväg som ett skott! Tre gånger fick han köra och han verkade tycka att det var roligt!

En usel bild - men kolla Frodos blick! Vilket fokus på matte och husse som försvann!

Och så bar det iväg - Frodo borrar ner huvudet och kör!

Freja fick också prova, men det är väl inte riktigt hennes grej...
 

Hon ville hellre busa runt i skogen med Frodo

Hem igen och vänta på rapporter från Skåne. Vi fick sms med fantastiska tider men visste ju inte hur konkurrenskraftiga de var. Så när Dennis härliga sms kom "Hej vi vann allt vi ställde upp i" kändes det bra! Först körde Dennis kickbike med Fanny och de fick en strålande tid, 9:01,  1:18 snabbare än närmsta konkurrent. Sen sprang Madde och Wiper och de var ju helt outstanding - 15:26, hela 5:58 före tvåan! Dennis körde därefter tvåspann med Wiper och Fanny och de var snabbast i motionsklassen.

Fanny tar igen sig i bilen efter loppet

På söndagen kom ett mindre roligt sms - "Vi missade starten". NEEEJ tänkte vi men strax efter ringde Dennis och berättade att de inte hade tappat många sekunder och de hade ju ett sånt stort försprång från lördagen så det gjorde inte så mycket. Dennis blev mest taggad av missen och körde på en ännu snabbare tid än lördagens!

Men det var inte slut på tråkiga sms, i nästa stod det "Det blir inga mer starter. Wiper och Madde fick med sig ett gäng getingar. Wiper fick ett antal stick". Wiper hade plötsligt fullt med ilskna bålgetingar på svansen och blev ordentligt stungen. Veterinär finns ju alltid på plats så Wiper fick snabb behandling som tur var! De hade ändå kunnat fullfölja loppet och det var ju kul! Men det blev så klart inget tvåspann.

På kvällen åkte vi ner till Vikingstad och hämtade hem en trött tjej och en guldmedalj! Både Fanny och Wiper vann sina klasser!

Fin tjej med fin medalj
 

Vi är så stolta över Fanny och så otroligt tacksamma att Madde och Dennis vill ha med henne med allt vad det innebär och att Dennis vill köra!

Nästa tävling blir den 6 oktober i Hällefors. Då ska vi vara med heja på!

4 kommentarer:

Anonym sa...

GRATTIS till Fanny's fina prestationer i helgen!!! OCH stackars Wiper såklart!

Super skoj att även Frodo tycker att drag är skoj!

kennelmatte

Anonym sa...

Var hon trött efter helgen? Med vänlig hälsning, Dennis

Anonym sa...

Ha, ha det var hon! Hon fick vila en dag men idag blev det ett tufft pass på löpbandet

Mona med Frodo sa...

Ja, som jag sagt förut:
TACK för hjälpen med att visa Frodo hur kul det är med drag - och GRATTIS till Fanny som är en riktig kämpe! Maddes tid är ju helt fenomenal; jag och Janne är mycket imponerade!