söndag 11 maj 2014

En liten sammanfattning

Jaha, då har det gått så lång tid sedan jag bloggade senast och så mycket har hänt. Så då får det bli en liten sammanfattning istället för det långa inlägget jag tänkt skriva om framför allt Silogårdslägret för två veckor sedan.

Silogårdens läger får man bara inte missa! Jättekul att träffa alla och Eva ordnar alltid så duktiga instruktörer. Den här gången var det Lena Kerje (lydnad) och Victoria Stenholm (spår). Vi valde att bara köra lydnad den här gången, vi har spårat för Victoria en gång tidigare och hon är jätteduktig! Lena var precis så bra som alla har sagt. Vi lärde oss jättemycket den här helgen och tränar för fullt här hemma.

Lena var förkyld och på söndagen hade hon tappat rösten helt. Men med hjälp av gester och papper och penna gick det bra ändå!

Birgitta och Hugo tränar

Hugo har en lite annorlunda kamp!

Lena och Eda
Britt och Wienna

På söndagen testade vi även ett viltspår, det har vi inte gjort tidigare. Vi har varit riktigt dåliga på att spåra och Fanny trodde naturligtvis att vi skulle köra drag när selen åkte på. Men snart fattade hon vad vi skulle göra och hon var riktigt duktig faktiskt!

Britt la spåren. Lena och Eda spårade först och de var verkligen duktiga!

Medan Fanny och jag tränade så tog Jari promenader med Figo och Freja som också hade fått följa med. Figo fick även ett ordentligt cykelpass.

Figo och Freja är kompisar!

Efter Frejas och min usla tävlingspremiär i rallylydnad så har vi tränat hårt på störningar. Nu fanns ju ett ypperligt tillfälle! Lena hade skyltar med sig så hon satte upp en bana där vi tränat hela dagen. Massor med dofter av hundar, människor och godis. Dessutom satte vi ut skålar med korv i banan. Sen gick Freja och jag banan och det gick riktigt bra!

Till och med valparna trampade omkring i banan så det skulle dofta extra mycket!

Ett kanonläger i vanlig ordning!

På söndag eftermiddag åkte vi hem och efter 11 långa veckor hade vi Fanny med oss! Underbart att ha henne hemma!

Fanny föll direkt in i sina gamla rutiner, det var som om hon bara varit borta över helgen! Hon fick börja träna igen ganska omgående och när hon skulle köra löpband så satt hon och skällde innan hon fick börja - allt precis som vanligt alltså!

Hon har ju så klart tappat lite muskler under "mammaledigheten" men det kommer nog gå snabbt att bygga upp dem igen. Något hon också har tappat är precis all päls, till och med överhåren fäller hon! Och så upptäckte vi något annat när vi kom hem...

Hon har blivit alldeles svartmuskig runt nosen! Tidigare var hon jämnt tan-färgad över kinder och nos

På tisdagen efter fyllde Freja 10 år. Tänk att hon blivit så gammal! Det känns nästan som igår när hon flyttade hem till oss och samtidigt som att vi alltid har haft henne.

Freja firades med tårta så klart!

En av Fannys valpar, Jessie,  har flyttat till Väsby och det är ju jätteroligt att ha en av valparna så nära! Vi åkte och hälsade på förra lördagen. 

Galen valpis!

 Hon är en riktig liten tuffing

Tryggt att krypa in under matte när läskiga morsan är på besök!

På söndagen var det dags för Frejas och min revansch. Men i ärlighetens namn var jag bergsäker på att det skulle gå precis likadant som i den första rallytävlingen. Och så är den lilla söta hunden helt klockren! Jag var så himla glad och stolt över Freja! Vi fick godkänt med några slarvfel (jag måste bli bättre på att hålla reda på kopplet...) Jag har inga bilder på oss när vi tävlade, bara några på Janne och Frodo men eftersom det haglade och bilderna var urusla så lägger jag inte upp några.

Nu i helgen har vi träffat Jessie igen. Idag skulle hennes husse testa canicross med Fanny och vi tog hand om sötnosen så länge!

 Lite kaos när Jessie ska kolla vad mamma och husse tänker hitta på. Men sen drog de iväg och det hade gått bra! Kul att Fanny får köra lite canicross!

 Åh vilken jobbig valp säger Freja. Men hon var så snäll och duktig med Jessie och sa ifrån när hon var för jobbig. 

 Men när Jessie inte ser så passar Freja på att nosa henne i rumpan

 Hon är ju så extremt söt lilla Jessie

Busen!

Händelserika veckor men åh så roliga! Men bäst av allt är ändå att ha Fannypanny hemma igen! Även om vi varit och hälsat på henne nästan varje helg så är det ju inte samma sak som att dela vardagen!1 kommentar:

Mona med Frodo sa...

Jag blir lite matt över allt ni hinner med. Fattar inte hur ni bär er åt?!
Vi är också glada att Fanny är hemma igen och ordning återställd.