tisdag 3 juni 2014

Långhelg med Jazza och Jixxa

Under Kristi himmelsfärdshelgen hade vi besök av Jazza och Jixxa. Jari hämtade dem på onsdag eftermiddag och sen var det full rulle i fyra dagar! De är ljuvliga små valpar men busiga!

Onsdag kväll och de fick busa på baksidan

Fanny föll direkt in i mammarollen. Hon fostrade och lekte mycket med tjejerna. Dessutom blev hon väldigt vaktig och skällde vid minsta rörelse utanför på gatan. Hon bevakar sina små!

Kamp med morsan

Jixxa

På torsdag eftermiddag kom min mamma och hälsade på. Då hade valparna röjt runt hela förmiddagen så de låg mest och sov. 

Valpmys

På fredagen jobbade jag så Jari fick vara ensam med tjejerna hela dagen. De är väldigt enkla att ha att göra med så det var inga problem.

Vi har ju lite mindre tomt än vad de är vana vid men det gick ju bra det med!

Om man tittar noga i buskarna bakom valparna så ser man grannens hund som ligger och tittar på dem. Jixxa och Jazza skällde lite på honom först men sen brydde de sig inte alls om honom!

Jazza och Jixxa fick träffa syrran Jessie också som bor i närheten. De åkte iväg till den fina hundrastgården i Rosersberg för en liten busträff! 

Syskonträff

Morsan busade också medan Jessie och Jazza undersöker en stor grop

På lördagen åkte vi och hämtade min fina lilla husvagn som tillfälligt stått i Vallentuna och körde ut den till Norrtälje. Jazza och Jixxa passade på att hälsa på våra vänner Rolf och Martha. De har en stor spännande tomt som undersöktes noga. Fanny hittade så klart en boll också! Tyvärr glömde jag fota...

Husvagnen på plats i Norrtälje

Vidare till svärföräldrarnas stuga där Freja tillbringade helgen. Hon var inte så värst intresserad av valparna. 

Freja är i alla fall väldigt snäll och låter valparna nosa ordentligt på henne 

Noggrann undersökning...

Jazza

Smaskig pinne

Och så måste man kuta lite också!

Attack!!!

"Nu får det väl ändå vara nog!" Fanny styr upp

Sen var det dags för ytterligare ett besök. Vi åkte vidare till Mona och Janne så att morbror Frodo skulle få träffa tjejerna. Jessie tittade också förbi och morbror hade fullt sjå att hålla koll på alla barn.

Oj, oj vad många valpar

Jag tror det här är Jixxa och Jessie

Syskonkärlek

En trött Jixxa i knät på Janne

Fannys dotter...

På söndagen tog vi en liten promenad och tittade på byn innan det var dags för valparna att åka hem.

Väsbyån var väldigt spännande. Tyvärr fanns det inga änder där nu, annars brukar det vara fullt av dem

Spännande att gå på "stan". Mycket folk och bilar att titta på

Efter den här promenaden var valparna väldigt trötta. Vi packade in oss i bilen och åkte mot Hjortkvarn och de sov hela vägen dit. Fanny följde också med och fick köra ett litet cykelpass tillsammans med Jari och Figo. Sen sa vi hejdå och saknade valparna redan när vi satte oss i bilen. Det har varit så roligt att ha hand om dem!

Men vem är det här nu då?

Iston hade varit hos Eva och behövde lift hem till Stockholm. Det fick han såklart men han såg väldigt frågande ut - "Vad gör jag i den här bilen med två vilt främmande människor och en vilt främmande hund???". Men han anpassade sig snabbt och somnade efter en stund.

2 kommentarer:

Mona med Frodo sa...

Vilka fantastiskt fina bilder! Så roligt att se!
Jag tycker att din mamma fick en lite skev bild av verkligheten, om man säger så... men det kanske var bäst för alla inblandade parter.
Och Freja hade det säkert bättre hos Jaris föräldrar, med tanke på hur efterhängsna valparna verkade vara. Är det Freja eller Norrtäljes ökända vildsvin som har bökat upp svärföräldrarnas trädgård?!
Tyvärr var det ju inte mycket liv i dem när vi fick träffa dem - ni hade helt kört slut på dem, tror jag :-) Inser att vi MÅSTE göra något drastiskt åt vår trädgård (inklusive dölja grannens fula baksida...) när folk tar foton som ser ut som om de vore från en soptipp. Jag skäms.
Husvagnen är ju toppen! Och Fanny är supersnygg när hon sitter i dörröppningen, ett riktigt fint foto. Nu fattas bara att vi släpper lös Fantasiskafferiet och stripningsavdelningen... hehe :-)

Mona igen sa...

Tillägg: Det är ju valparna jag syftar på, inte dina svärföräldrar. Förhoppningsvis är samtliga vid liv även om jag fick det att låta som om Jaris föräldrar inte hade mycket liv i sig - det var ju VALPARNA som var helt utslagna när de kom hit för att leka med Frodo. Sorry.