lördag 14 juni 2014

Rallylydnadstävling i Norsborg

Vi började vår semester med att åka till Norsborg tidigt på morgonen för att tävla i rallylydnad. Efter den nesliga diskningen förra gången (jag trasslade ut kopplet som snott sig runt frambenet på Freja och det räknas som att man rör hunden vilket jag inte visste...) så ville vi ha revansch och ett godkänt resultat. Jari följde med och fotade.

Det blåste full storm och arrangörerna hade fullt sjå att få allt att stanna på plats. Freja verkade lite okoncentrerad, alla dofter trycktes väl formligen upp i nosen på henne med vinden. Själv hade jag håret konstant i ögonen.

Banan var lite knepig. Inga tempoväxlingar i och för sig som jag tycker är knepigt, men de hade fått med nästan alla de skyltar som vi har svårast för.

Banan

Det var 26 anmälda från början men jag tror att det bara var 13 som kom till start. Vi hade startnummer 11 men startade nog som femte ekipage.

 Försöker hålla håret ur ögonen...

 "Sitt, ligg" - Freja la sig såklart på tvären...

 "1, 2, 3 steg bakåt" Den här brukar vi ha stora problem med eftersom Freja lätt hamnar ur position, men idag gick det bra!

 Det var fullt med folk på banan. Domaren, skrivaren och så en domaraspirant med skrivare + en som bedömde aspiranten! Klart att Freja måste kolla lite på alla människor!

 Och här var det klart! 

 Korv i massor blir det när man varit så duktig!

När alla tävlat klart så skrev de direkt upp vilka som klarat godkänt (inte placering och poäng dock) och vilka som inte gjort det. Jag blev så glad när det var en bock på oss och inget "under 70" eller "diskad"! 

Vi skrapade ihop 80 poäng och kom på fjärde plats! Men det var väl kanske inte en så imponerande placering eftersom bara fem ekipage fick godkänt. Jag är så himla glad, nu ska vi bara ta ett godkänt resultat till och sen blir vi uppflyttade!

Vårt fina pris - en repig liten stenplakett :-)

Inga kommentarer: