lördag 27 december 2014

Vinter!

Vi har verkligen längtat efter snö men vi var tvungna att åka en bra bit söderut (!) för att hitta den, närmare bestämt till Vikingstad!

Vi gick upp i ottan och åkte tidigt på morgonen. Det såg ut att bli en riktigt fin dag, klar himmel och inte ett moln så långt ögat såg. Vi hade planerat att träna lite intervaller och ett längre cykelpass eftersom Dennis sa att vägarna var isfria. När vi närmade oss Norrköping såg vi att det snarare skulle bli premiär för ett pass på skidor - oj vad mycket det hade snöat på natten! Dessutom kom en helt otrolig dimma strax innan Linköping, det var som att köra in i en vägg! Vitt, vitt, vitt både på marken och i luften, vi höll på att missa avfarten från E4:an...

Fanny, Dennis och Wiper. Fanny ser ut att bryta nacken av sig för att fånga favvobollen

Det kom en jägare precis när de skulle ge sig ut därav Fannys och Wipers täcken och "flärphalsband". Jägaren skulle jaga hare - hur han nu skulle se dem i den otroliga dimman...

Tjohoo! Fanny älskar att springa framför fyrhjulingen, då får hon verkligen ge järnet!

Wiper som harlekin!

Wiper och Fanny

Kom igen nu Dennis, en runda till!

Okej då - in i dimman!

Rimfrostiga och trötta hundar!

Wiper svalkar sig i snön

En nöjd och glad tjej!

Vi gick in en stund så hundarna fick vila och vi människor fick värma oss med lite kaffe och mackor. När vi kom ut igen hade dimman lättat och det var en helt underbar vinterdag. Nu var det dags för en premiär! Fanny har aldrig tidigare dragit någon på skidor. Inte för att vi trodde det skulle bli något problem - Fanny älskar ju att dra, vad som finns bakom spelar ingen roll!

Premiär! 

En som älskar snö är ju Freja. Hon skuttade omkring som en unghund och var så lycklig!

Fanny fick draghjälp av Satan på slutet - hon var rätt trött

Freja med rimfrost i skägget

En av dagens höjdpunkter var ju naturligtvis att träffa Waldemar. Om det var ömsesidigt kan man ju fundera på, så fort Jari visade sig så började Walle stortjuta! Läskig farbror det där.

Finaste killen

Vi har haft en helt fantastisk vinterdag med hundträning och, som alltid, är det så kul att träffa Madde, Dennis, Walle, Wiper och Satan!

Inga kommentarer: