onsdag 17 december 2014

Till minne av Figo

Onsdagen den 10 december fick Fannys bror Figo somna in efter att ha skadat sig riktigt illa i skogen.

Vi blev fullständigt chockade och helt förkrossade när vi fick veta. Det här var ju en ung hund - de kan omöjligt dö i den här åldern! Det värsta som kan hända när de springer som kamikazepiloter i skogen är att de skär upp någon trampdyna! Trampar lite snett, sträcker sig. Inte dör.

Figo och Fanny på promenad en magisk morgon i Hjortkvarn

Vi har umgåtts mycket med Figo, särskilt det sista året, vilket gjorde att vi fick ett speciellt förhållande till honom. Framför allt Jari som tog varje tillfälle att ta ut Figo i skogen för en träningsrunda. När vi var i Hjortkvarn på läger, umgicks med valparna när Fanny var där eller bara hälsade på så var Figo och Jari ute i skogen eller promenerade på byn. Vi tog hem honom till oss i somras några dagar på träningsläger. Förra julen tillbringade Figo hemma hos oss när Fanny och Eva var i Schweiz. Han var en helt underbar hund.

Figo hemma hos oss julen 2013

Dennis är ju Fannys stora idol. Med honom händer det bara roliga saker, full fart, drag och träning, lek och bus! Ett sånt förhållande fick Jari och Figo också. Figo ville bara vara med Jari. När vi hade honom hemma hos oss och Jari var ute, så satt Figo i köksfönstret och spanade efter honom tills han kom hem igen. Det gick så långt att Jari fick gömma sig och hålla tyst om Figo skulle prestera på utställning och dylikt. På rasspecialen i somras råkade Jari skratta till när Figo var i ringen, då flög Figo upp och kollade runt var idolen fanns någonstans!

Fanny och Figo efter ett träningspass i somras

Figo skulle ju bli Fannys partner i tvåspann, Jari hade planerat att ställa upp med Figo i någon dragtävling nästa år. Vi skulle ju åka och hälsa på snart och träna hade vi tänkt. Och nu finns han inte mer.

Sov gott lilla Figo-busen, vi kommer aldrig att glömma digInga kommentarer: