lördag 22 oktober 2011

En tävlings- och träningsdag

Idag åkte matte och Fanny till Vallentuna för att titta på en rallylydnadstävling. Vi slog många flugor i en smäll; miljöträning för Fanny, reka lite inför mattes (förhoppningsvis) kommande tävlingspremiär med Freja och framför allt för att träffa kennelmatte, som var där för att tävla med Axi! Vi har ju kört fast lite i koppelträningen och kennelmatte delade som vanligt generöst med sig av goda råd och idéer!

Fanny uppförde sig (tro det eller ej!) som en liten ängel hela dagen! Om det nu berodde på löpet eller om det var för att hon såg läskiga mamma Axi direkt hon klev ur bilen!

Läskiga mamma Axi och brorsan Figo

Lilla ängeln (som sitter lite skumt...)

Halvsyster Eda med matte tävlade också - de hade väl en sådär dag idag och Eda gjorde lite som hon ville. Men när vi tränade lite efteråt så var Eda superfokuserad!!! Det var verkligen imponerande att se - och inspirerande! Tänk när vi kommer dit med Fanny! Om vi nu någonsin gör det...

Vi talade väldigt tyst om att Fanny löpte så att hon kunde gå omkring bland hundarna på området och miljöträna. Det var ingen av hannarna som brydde sig det minsta om henne. Däremot var Eda, Axi och Scylla superintresserade! Fanny fattade såklart ingenting när de stora tjejerna ville leka DEN leken - hon var bara glad och trodde de ville busa med henne... En åskådare sa om Eda att "det var en dominant tik" när hon höll på som värst!


Tre fokuserade tjejer (Lena hade en hel korv i handen!) Eda, Scylla och Fanny!

Kennelmatte och Axi hade en helt lysande tävling! Det var imponerande att se vilken kontakt de har! (I domarprotokollet stod det att det var rörande - med all rätt!) De fick 1:a pris i sin grupp och 90 poäng!


Kennelmatte och Axi in action

Tack Eva och Lena för en trevlig dag och för fika och alla goda råd!

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack själv Bitte för en jätte trevlig dag med gott sällskap!! Fanny är en super trevlig och söt beauceron flicka:) Hon var ju väldigt lätt lärd ( i lördags iallafall:) hihi )
Och tack för de fina orden, jag ska nog börja träna lite med Axi oxå så går det lite bättre, jag vet vad jag vill ha bättre:)

Eva