lördag 10 december 2011

Lilla Fanny på Stora Stockholm

Den här gången var det bara roligt att gå på hundutställning! Matte var lugn som en filbunke för nu var det kennelmatte som skulle visa yrvädret!

Fanny skötte sig exemplariskt - hela tiden!!! Hon skällde lite grann när vi skulle parkera och hon såg några hundar men sen var hon lugnet själv. Stod snällt i kön till veterinärbesiktningen, gick fint vid husse på väg fram till vår ring och låg sen i sin bur och var hur cool som helst! Matte och husse trodde att hon blivit sjuk...

Här kommer en liten bildkavalkad från dagen:

Med benen i kors - kissnödig? (Kennelmatte tränar lite med Fanny innan tävlingen började)

Knähunden Scylla med Lena

Fanny chillar i buren

Frodo med matte. Frodo fick specialgodis - ostbågar!

Fina Frodo!

Kennelmatte med sin Figo

Lena visade Frodo

Halvbrorsan Erox från Axis första kull - en STOR kille!

Dio i ringen

Snälla domaren - visst är jag väl snygg? Och visst är han det, nordisk juniorvinnare, CK och andra bästa hanne - GRATTIS FIGO!!!

Sen var det dags för Fanny! Hon hade en tuff konkurrent i en fransk import-tik. Kan säga att domaren tittade länge, länge, länge och verkade ha svårt att bestämma sig för vem av dem han skulle bedöma som bäst.

Fanny med kennelmatte - domaren kollar NOGA!

Tyvärr drog Fanny det kortaste strået - konkurrenten bedömdes som etta. Fanny fick i alla fall Excellent med Ck och dessutom sa domaren "very promising" vilket han inte sa till konkurrenten...

Jamen lite måste jag väl ändå få hoppa och bita!!!


Va? Var jag inte snyggast? Det kan inte vara möjligt...

Dags för avelsklass - Axis fina barn!!! (Fanny längst till höger med kennelmatte)


Mona med Frodo i avelsklassen

Vi har inte riktigt koll på resultaten men det kändes som att utmärkelserna haglade över alla! Vet i alla fall att Dio blev nordisk vinnare med CABIB + BIM, Figo Nordisk Junior Vinnare och andra bästa hanne och Scylla Nordisk Veteran Vinnare med Ck och tredje bästa tik. Sen tror vi att alla andra fick Excellent (och Ck?). En framgångsrik dag för Silogårdens kennel!!!

Kennelmatte sa att "det kommer DEFINITIVT bli fler utställningar för Fanny" - en förhandlingsfråga sa husse! Men i bilen på väg hem planerade husse för träning, burinköp och praktiska utställningsstolar. Kan tänkas att det blir någon mer i vår så att vi får vår hett efterlängtade rosett...

Tack alla för en trevlig dag - och ett särskilt tack till Eva som ställde upp och visade Fanny så bra!!!

Ja och omdömet då - "Very nice bitch. Nice head, neck and topline. Very good rythm on the movement."



6 kommentarer:

Felix sin matmor sa...

Gratulerer med en bra bedømning og resultat!OG så trivelig det ser ut for å ha hatt det. Får håpe Felix og jeg får møtt dere alle en gang.

Anonym sa...

Hehe, såklart att SNYGGA Fanny ska ställas ut mer och nästa gång så klarar du av det Bitte!! Fanny var en dröm att ställa!! Domaren tittade väldigt noga på henne och i bästa tik klassen kom han fram till mig och sa: "She is a very promising female!" Tror nog att han ångrade sig lite:) Min bror sa oxå att Fanny visade sig bättre och bättre det kan var därför han sa så! Domaren dömmer och jag är super glad över att hon fick sitt CK inte ens 1 år gammal!!

Den stolta kennelmatten

Marie sa...

Vad innebär ett Ck? /Marie

harjuhundarna sa...

Direkt ur regelboken;

Certifikatkvalitet (Ck)
En i alla avseende typiskt och korrekt byggd hund med så framträdande förtjänster och så
oväsentliga fel, att den är ett utmärkt avelsresultat, kan anses vara av certifikatkvalitet(Ck).

Väldigt fint alltså!

Anonym sa...

Grattis till fina lilla Fanny! Jag hoppas vi får träffas någon gång så jag får se Fanny "in action". Jag är ju allra mest nyfiken på ur hon är "arbetsmässigt".
Cizzi, Essi o Imsa

Anne sa...

Grattis på 1 Års dagen
Fanny