söndag 6 maj 2012

Hundvakt

Igår var matte och husse bjudna på kalas hos Frodos husse som fyllde 50 år! Frodo behövde hundvakt och då fick han vara hemma hos oss. Fanny var så klart överlycklig! Frodo kom på förmiddagen och då tog vi en promenad med alla tre hundarna. Det gick jättebra och både Fanny och Frodo uppförde sig i koppel!

Sen busades och brottades det hej vilt! Frodo slaskade i öronen på Fanny så hon såg ut som om någon hällt vatten på henne. Fanny i sin tur nafsade Frodo över allt var hon kom åt och båda två ÄLSKAR det!!!

Fanny får en blöt puss av brorsan

Vi bestämde oss för att droga dem så det skulle bli lite lugn och ro (Nej - det gjorde vi självkart inte! Men det ser ut så...)

 Brottning! Freja syns i nederkanten när hon försöker fly undan huliganerna.

Det var mest i början som de busade inomhus, annars var de väldigt lugna inne och kunde koppla av tillsammans! Innan vi skulle åka iväg till kalaset så tog vi med Fanny och Frodo till en stor hundrastgård i Rosersberg. Det var inga andra hundar där så de fick röja runt ordentligt och leka med bollen. Vi ville aktivera dem så att de skulle sova/vila ordentligt medan vi var borta. Medan vi fixade oss i ordning så fick hundarna varva ner och koppla av, sen fick de krypa in i burarna och vi åkte iväg. Vi hade telefonavlyssning men vi hörde inte ett knyst på hela tiden vi var borta. Duktiga vovvar!

Festen var jättetrevlig och maten underbart god! Tack Mona och Janne!

När vi kom hem var det fortfarande lugnt och tyst - de var nog ganska möra efter dagens aktiviteter!

Syskonen vaktar - lite spännande när det börjar bli mörkt

 Ny dag och dags för frukost - förväntansfulla hundar!

 På morgonpromenad - syskonen fick sitta på en bänk (matte tänkte få upp Freja också men insåg att det var överkurs)

Frodo och Freja gick med husse medan matte gick före med Fanny


Det blev många gruppfoton men de är ju så fina hundar!

Idag var det även spårkurs för Fanny och matte, sista gången. Fanny var inte alls i form, förmodligen var hon alldeles för trött. Vi hade examen med ett riktigt apellspår - tre vinklar, två apporter och en slutapport på ängsmark. Fanny var lite stökig i starten men matte fick bra tips hur vi ska fixa till det. Hon tog första apporten och första vinkeln jättefint! Sen gick det sämre, andra apporten missade hon helt men hon tog andra vinkeln i alla fall. Men efter det var det stopp - hon blev helt vimsig och yrade bara omkring och nosade på allt annat än spåret. Slutapporten sprang hon förbi flera gånger. Men hon är ursäktad och vi fick jättemycket beröm av kursledaren som sa "Fanny är en jätteduktig spårhund, lite lydnad på det här så ses vi snart på tävling" Kul! Vi fick även testa budföring och det gillade Fanny - springa som en galning mellan två personer som delar ut köttbullar, det var ju hur kul som helst!

 Fint diplom fick vi också!

Medan matte och Fanny var på spårkurs så åkte husse med Frodo och Freja till rastgården igen. Det blev mer bollkastning och Frodo hade jätteroligt. Freja tycker att syskonen leker lite för buffligt för hennes smak, men hon sprang en hel del hon också.

Frodo har hämtat bollen och Freja ägnar sig åt sin favoritsysselsättning - nosa!

Sen kom Janne och hämtade Frodo.

Det har varit jättekul att ha Frodo här och vi är mer än gärna hundvakter igen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, vad härligt de hade det:) Låter som Fanny & Figo när Fanny var här!! Klart att hon var trött på kursen Fanny!!
Och hon ÄR en super duktig spårhund!!
Fina Frodo!!

Eva

Mona sa...

Ja, tack än en gång för att ni tog så väl hand om Frodo. Jag är säker på att han fick en toppenhelg med er och syrran! Han verkade så nöjd och glad och TRÖTT när han kom hem. Bilden på Frodo och Fanny när de vaktar vid gallret är ju fantastiskt fin! Vilka majestätiska hundar vi har!