lördag 12 maj 2012

På landet

I morse åkte vi ut till husses föräldrars sommarstuga. Först hjälpte vi till att städa och sen blev det lite hundaktivitet. Hundarna kutade runt på tomten (nja det kanske är en sanning med modifikation - Fanny sprang runt som en galning och jagade bollen, Freja gick mest och nosade). Efter lunch la matte ett spår åt Fanny. Det blev ett ganska enkelt spår - inte så långt och så hade det ju dessutom regnat. Men eftersom Fanny var ganska trött så fick det räcka så idag.

Spåret har legat en timme och Fanny är laddad - hon vet precis vad som är på gång när matte tar fram sele och lina!

Fanny har varit lite stökig i starten men på kursen fick matte tipset att lägga henne vid spårstarten. Dels lugnar hon ner sig och dels får hon in spåret i nosen - funkar jättebra!

Kolla! Nosen i backen och slak lina!!! (Vi har precis börjat här - hon får längre lina)

Slutapporten! Hon var duktig - tog vinklarna fint och alla apporter. Däremot var husse ett störningsmoment när han stod vid sidan och fotade...

Fin kontakt!

Och så fick man ÄNTLIGEN springa till husse! (Fanny är en riktig hussegris...)


Är det mig de menar? Jo - jag ser väldigt farlig ut - rent skräckinjagande faktiskt!

Freja fick bara ta det lugnt idag - annars aktiverar vi henne också så klart. Men hon älskar ju att sitta i solen, rulla i gräs, nosa och kela med människor, så ibland får hon göra bara det! Freja är en riktig tjuren Ferdinand!

Finaste Fanny! Men sen blev det dags för...

...lektion nr femhundranittioelva i att inte springa i rabatten. Freja tittar lojt på - det här lärde hon sig på en vecka! (Å andra sidan har hon fortfarande inte lärt sig att man inte får slicka på disken i diskmaskinen trots att man fått nej varenda gång i ÅTTA ÅR!!!)

När vi kom hem hade husse ett hallelujah moment när han skulle klippa Fannys klor. Tidigare har Fanny legat i mattes knä medan husse har klippt. Det har varit lite av en gossestund och Fanny har självmant velat upp i knät när husse tagit fram klotången. Men det började efter hand gå sämre och vi beslöt att husse skulle börja klippa klorna själv och Fanny skulle sitta på golvet. (Matte klarar inte det här efter att alltför många gånger klippt för långt...) I dag satte sig Fanny framför husse, tittade lite "under lugg" på honom och sträckte fram tassen. När den tassen var klar sträckte hon fram den andra - husse var tårögd!

Sötnosan

Nu sussar två hundar väldigt sött här hemma!

2 kommentarer:

Marie Lindfors sa...

Underbar bild på tjuren Ferdinand :)

Mona sa...

Exemplariska hundar! Spårar perfekt, vaktar sommarstugan med ett leende, hjälper till med trädgårdsarbetet, klipper nästan klorna själva :-)
Visst märks det att de börjar arta sig nu? Vi pratade om det senast idag, att nu börjar rätt många saker falla på plats.