söndag 30 september 2012

Länge sen sist!

Vårat liv består för närvarande av träning, träning, träning och ännu mera träning. Fanny och matte har börjat på allmänlydnadskurs, vilket man kanske kan tycka är att sätta ambitionsnivån lite väl lågt. Men Väsby Brukshundklubb kommer att ha som krav att man ska ha Allmänlydnadspasset för att få gå lite mer avancerade kurser (vilket är jättebra) och när vi läste vad det innebär, så insåg vi att det här kan faktiskt inte Fanny. Hon ska bl. a. kunna möta tre hundar på en stig i slakt koppel (klarar hon inte), kunna sitta still när man rullar en boll framför henne (klarar hon inte), kunna sitta still när en hund går förbi henne (klarar hon inte), sitta i bilen utan att skälla när en hund går förbi (klarar hon inte) m.m. m.m. I och för sig skulle vi säkert kunna träna det här på egen hand men eftersom det nu fanns en kurs så anmälde vi oss till den. Det blir alltså mycket träning på de här momenten.

Sen tränar vi inför Fannys MH på lördag - kamp och skotträning. Det här går jättebra! Vi har varit på en skytteklubb och på brukshundklubbens skotträning. Hon reagerar inte alls. På onsdag blir sista träningen och vi ska testa hur det går om hon är helt passiv. Vi får för säkerhets skull börja på långt avstånd, men det känns som att vi har fått in att skott är inte ett ljud vi behöver bry oss om. Kampen är kanon igen. Vi träffade kennelmatte för några veckor sedan och hon fick ordning på det hela (Fanny hade börjat tugga igen...).

Och på det - fysträning. Det här håller ju husse i och det blir cykling, drag med kickbiken, drag med kätting och promenader med klövjeväska. Hon börjar bli en riktigt stark tjej med fin muskulatur. Vi vägde henne idag, 34,4 kg och vi lovar - det är inte ett uns fett på henne!


Fannys träningsbacke

Det ser väldigt brant ut - men jag är redo

Då kör vi husse!!!

Oj, oj trött blir man...

Sen är det det gamla vanliga - utställningsträning... Matte ska lära sig springa fort så att Fanny travar fint. Hur svårt kan det vara???!!! Det här börjar bli riktigt pinsamt faktiskt... Fanny är i alla fall anmäld till Stora Stockholm i december och matte SKA visa henne den här gången - och - vi ska göra det bra!

7 kommentarer:

Felix sin matmor sa...

Så morro at dere også skriver igjen :-) Jeg blir rent imponert over alt dere trener på. Vi skulle nok ha trent på alt det dere trener på vi også. Det eneste Felix kan er å være stille om det går en annen hund forbi bilen vår... ellers ligger vi nok dårlig an på de andre øvelsene. Og dessverre så er Felix litt berørt av skudd, så vi burde ha bøvd masse på akkurat det... Dere får ha lykke til med treningen og MH'et til helgen. Vi skulle så gjerne vært der sammen med dere, men det er litt langt å reise:-) Klemmer fra Felix og Heidi

Anonym sa...

Kul att ni kommit igång igen!!! Träna på med kickbiken - Wiper ska tävla SM i det nästa helg!! Kan det vara något till nästa år Jari???!!!

Kennelmatte

Anonym sa...

Kul att du börjat blogga igen så man får läsa om alla era äventyr. Om inte förr så syns vi i Stockholm. Jag har också anmält dit:-)

Karin

Anne sa...

Kul Bitte att du har börjat blogga igen har saknat det

harjuhundarna sa...

Heidi - vi är så imponerade av er träning, det här är ju på bebisnivå i jämförelse! Det är synd att ni bor så långt borta så ni inte kan vara med på lördag!

Eva - vi har faktiskt pratat om att Jari skulle försöka sig på tävling. Kan du förmedla kontakt med Wipers matte och husse? Det skulle vara kul att förhöra sig lite om hur det här går till och jag hittar inte dem på FB.

Karin - Det ska bli jättekul att träffas i Stockholm men vi hade ju gärna sluppit konkurrensen från superbruden ;-)

Lena o Eda sa...

Kul att ni är tillbaka i bloggandet!
Jag är mycket nyfiken på er dragträning... Kan ni inte fota lite när hon drar kätting, kickbiken etc... Eda skulle oxå behöva bygga sig lit men vi vet inte riktigt hur man börjar... Kanske Jari har några tips?

Mona Ekelöf sa...

Oj, jag blir alldeles matt. Säkert att ni inte vill ha en tredje hund? Fattar inte hur ni orkar och hinner. KUL att läsa om er på bloggen igen även om vi följs åt rätt nära ändå. Om allmänlydnadspasset hade gällt IDAG så hade Frodo inte fått vara med på spårkursen, kan jag lova. Egentligen kan han alla momenten men vi har tillfälligtvis tappat bort hans hjärna någonstans och kan inte hitta den just nu...