söndag 7 oktober 2012

Fannys MH

Igår gick vi upp kl 04.00 och åkte iväg till Jönköping för Fannys MH. Vi skulle ha en rolig dag i skogen hade kennelmatte sagt och det hade vi verkligen! Sex av F-kullshundarna var där; Figo, Ozzy, Folke, Frodo, Fanny och Fayanne. Jättekul att träffa alla igen! Fanny gick som nummer fyra och här följer en liten rapport hur det gick för henne. Vi filmade bara och bilderna är hämtade från filmerna - därav den urusla bildkvalitén...

Vi hade i förväg försökt gissa hur Fanny skulle reagera på de olika momenten och se hur väl vi känner henne - men oj så fel vi hade gissat. Det var många överaskningar under dagen!

De första momenten handlade om kontakt och lek. Fanny och husse fick börja med att gå förbi publiken som stod på rad. Sen skulle de hälsa på testledaren och leka lite.

Här hälsar vi på testledaren

Och visst kan jag väl hänga med honom på en liten promenad!

Hanteringen var inget problem efter att ha blivit klämd och känd på så mycket på utställningar

Testledaren och husse kastar en leksak mellan sig, testledaren kastar den sedan åt sidan

och Fanny kastar sig efter så klart!

Kampen - och herregud vad hon tog i! (Den som ska ha hedern av det är Eva och ingen annan)

Nästa moment var förföljande och gripande. En trasa åkte zick-zack i ett snöre på marken och här kom dagens stora överraskning! Vi var helt övertygade om att hon skulle kasta sig efter den men...

...Fanny hade bara ögon för HUSSE!!!

Hon sprang i och för sig ut en liten lov men det var först när trasan var i mål för länge sen. Det här momentet gjordes två gånger och det var samma sak andra gången också.

Efter det här skulle husse stå helt passiv med Fanny i koppel i tre minuter och det filmade vi inte för det hände ju inte så jättemycket. Fanny kollade runt lite, var passiv en stund, tittade på publiken och på husse och undrade väl varför han stod stilla när det hände så mycket roliga saker i skogen.

Nästa moment var avståndslek. En figurant hoppade omkring och hukade och lekte med en leksak. Det här var intressant tyckte Fanny! 

Fanny hade jättekoll på den där underliga figuren!

Jo visst kan jag leka med dig!

Men sen blev figuren passiv och då passade Fanny på att sno åt sig leksaken och kuta iväg!

Överraskning - en overall flög upp framför näsan och Fanny blev riktigt arg!

Oj, oj vad hon skällde!

Men om husse vågar gå fram så gör väl jag det också

Kullens värsting måste ju naturligtvis börja bita i overallen också...

Husse och Fanny fick sen gå fram och tillbaka förbi overallen två gånger - då brydde hon sig inte om den längre.

Nästa moment var också överraskning men med ljud den här gången. Det skramlade till ordentligt vid sidan av stigen.

Oj - vad var det?

Fanny var snabbt framme och kollade. Även här fick de gå förbi igen fram och tillbaka - Fanny brydde sig inte ett dugg!

Spöken! De var läskiga tyckte Fanny - oj vad arg hon var!

Kom inte närmare din otäcking!

Men det var samma sak här - när husse gick fram så gjorde Fanny också det - och så var det ju en rolig människa därunder!

Det andra spöket hoppade hon upp på och pussade!

Sen var det lek igen och efter det skott. Vid de första två skotten fick husse leka med Fanny.

Hon reagerade inte alls!

Vid de två andra skotten skulle husse vara passiv.

Vid det första lyssnade hon till lite men vid det andra stod hon och tittade på testledaren som höjde och sänkte armen till tecken för skytten. Det var tydligen mer spännande en nåt pangande i skogen! Skottfast är hon alltså och hon fick en 1:a som vi naturligtvis är jätteglada för!

Efter ett väl genomfört MH får man kampa lite igen - och det är ju lycka för Fanny!

Som sagt - en rolig dag i skogen hade vi men vi var bra trötta och särskilt Fanny som däckade i bilen och sov så gott hela långa vägen tillbaka hem.

Och vem kände då Fanny bäst? - Matte såklart! (12 rätt av 31 är väl i och för sig ganska uselt men det är i alla fall bättre än 8...)

4 kommentarer:

Felix sin matmor sa...

Gratulerer med gjennomført MH! :-) Jeg har ventet i spenning på bilder og bloggoppdateringer så det er bra at dere er så kjappe :-)

Anonym sa...

Haha, jasså husse hade bara 8 rätt.... TACK för att ni kom och vilket fint MH Fanny gjorde!! Att hon bet i overallen var faktskt husses fel...beskrivaren grymtade lite här åt husse:) Men husse skötte sig faktiskt riktigt bra han med för han fick även han beröm av beskrivaren efteråt!!!!

Kennelmatte

Anonym sa...

Roligt att läsa om ert MH och att alla i F-kullen gjorde så bra ifrån sig.

Karin, Athena och Hejja

Jari sa...

8 rätt har sin förklaring. Förutsättningarna ändrades i sista stund, hmmm... Men jag var inte på helt fel planhalva i mina gissningar trots det ;-). Ja, jag var lite för "på" i berömmet vid overallen, Fanny trodde nog att nu ska vi leka järnet husse och jag.