söndag 6 oktober 2013

Dubbeldraget i Hällefors

Den här helgen har det blivit mycket bilåkande, närmare bestämt drygt 100 mil! Vi började i lördags morse med att åka till kennelmatte i Hjortkvarn. Där skulle vi lämna över Fanny till Dennis och Madde och samtidigt passa på att träffa Eva och valparna!

Valparna var ju så klart hur söta som helst!

 Så klart ska man ligga under bordet när alla människor sitter och fikar där!
 
 En liten kille myser i Dennis famn
 
 Matdags! Jag tyckte de hade väldigt fint bordsskick! Vad jag minns av både F- och H-kullen så var det ett förfärligt slafsande och trampande runt i skålarna.
 
Två små söta systrar på rad!
 
Madde, Dennis, Wiper och Fanny åkte vidare mot Hällefors och vi åkte hem igen för att gå på 40-års kalas. Det blev dock en tidig kväll eftersom vi skulle upp kl 04.30 på söndagen.
 
Tidigt söndag morgon åkte vi till Hällefors för dubbeldraget. Det var en riktig dimma på morgonen och jättejobbigt att köra när man inte kan ha helljus på i mörkret.
 
När vi kom fram gick jag direkt fram till Madde och Dennis bil där Wiper och Fanny låg och softade. Jag var övertygad om att Fanny skulle bli helt tokig - men hon såg bara förvånad ut och viftade lite tveksamt på svansen. Det var tydligen jättekonstigt att matte dök upp...
 
 Bangenomgången - det var mycket folk idag, 59 anmälda. Men det är ingenting mot SM - då är det 280 deltagare!!!
 
Dags för start - Fanny och Dennis var först ut.

 Det var en riktigt tung startsträcka med tjockt, blött gräs och uppförsbacke. Här har de kommit ut på lite lättare underlag och då går det undan!
 
 Strax innan målgång
 
 Kom igen nu Dennis - ända in i kaklet! (Kolla hur hon ser ut vår galning - ansiktet täckt av äckligt slem!!)
 
 Pustar ut lite efter loppet. Det var lite kallt så hon fick ha täcke på sig.
 
 Madde och Wiper startar
 
 Wiper sprang faktiskt förbi mig utan att titta i kameran - annars är han en riktig linslus!
 
 Wiper och Madde innan målgång - de fick en finfin tid!
 
Efter att Madde och Wiper hade gått i mål hade vi knappt 10 minuter tills Wiper, Fanny och Dennis skulle köra tvåspann i motionsklassen! Lite stressigt och framför allt - jobbigt för Wiper!


 Dags för nästa start! Jag är glad att jag har fotografuppdraget - det blev nämligen lite stök och missuppfattningar (Jaris tog på sig ansvaret...)
 
 Men iväg kom de i alla fall. Galningarna i aktion
 
 Men vid målgången var det lååånga tungor
 
De mer eller mindre promenerade över mållinjen.
 
Resultatet då - jo, Fanny och Dennis kom tvåa, slagna med endast sju sekunder. Madde och Wiper vann sin klass överlägset och i motionsklassen tror jag att de kom tvåa totalt. Den här gången var det tre dubbelspann och av dem var i alla fall team Dennis/Wiper/Fanny snabbast!
 
Nu laddar vi för spårläger nästa helg och efter det - SM!1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för att vi får köra med Fanny!Det är så KUL. Wiper började med ett bollrace när han kom hem, jag trodde att han var helt slut efter dagens lopp men icke. Jag känner mig också fräsch i kroppen. Nu ska vi ladda inför SM.
MVH Dennis