fredag 16 mars 2012

Lugnet före stormen

Igår var matte på första lektionen av spårkursen! Det var den bästa hundlektion matte någonsin varit på - helt lugnt och stilla! Matte kunde koppla av och lyssna koncentrerat på kursledaren - underbart! (Det var en hundfri teorikväll och Fanny var alltså inte med...) Det är åtta kursdeltagare och en salig blandning av hundar - allt från schäfer till spansk gatuhund. Det ska verkligen bli jättekul det här! På söndag drar det i gång på riktigt och Fanny ska bli spårstjärna har matte bestämt!

  Det är den här fina grejen vi ska lära oss använda

Imorgon väntar en annan spännande upplevelse - vi ska prova på vallning!!! Kennelmatte har ordnat så att vi och några andra silogårdare ska få testa! Det ska bli otroligt spännande att se om hon har något nedärvt i ryggmärgen. Vi tror själva att det kommer att gå åt pipan och att Fanny kommer att bita ihjäl alla fåren... Rapport kommer!

Fanny löper ju nu och vi har klarat av första veckan. Än så länge märker vi inget särskilt med henne (förutom att hon hatar tikskyddet förstås). Förra gången blev hon ju lite lugnare men det var i slutet av löpet. Freja har inte ens brytt sig särskilt mycket om Fannys rumpa, men det kommer väl...

2 kommentarer:

Felix sin matmor sa...

Er sikker på at Fanny kommer til å bli en superflink sporhund og at hun vil like det like godt som sine brødre :-) Dere er kjempeheldige som får forsøke valling. Skulle gjerne vært med vi også om vi hadde vært nærmere. Dere får kose dere masse :-) og jeg er sikker på at fine lille Fanny kommer til å klare oppgaven helt fint :-) Lykke til også med sporkurset. Det blir morsomt å høre hvordan det går. Ha en super helg. Heidi og Felix

Anonym sa...

Instämmer med Heidi:) Fanny kommer säkert bli en spårstjärna :)
Men hon är ju "hmm liite het" i spåret men det är super bra att ni går kurs för får hon bara ner tempot och kopplar på snoken så blir det fint!!!

Eva