lördag 24 mars 2012

Spårträning

Idag har vi varit och tränat lite spår. Matte la två spår var till tjejerna och när vi kom tillbaka efter ungefär en timme fick vi se det här!


Nu skulle vi ha haft Monas teleobjektiv - istället fick det bli en gigantisk uppförstoring så att man överhuvudtaget ser vad det föreställer. Vet inte om det är rådjur eller hjort men det är i alla fall två albinos!!! (Självklart skyms de av en massa text som hamnade mitt i bilden...)

Fanny var lite hetare idag än på kursen förra veckan, men hon var ändå jätteduktig!

Nosen i spåret hela tiden och väldigt fokuserad - om än i turbofart

Sen skulle ju matte och husse klanta sig som vanligt - husse och Freja var kvar vid bilen och när vi vände för att gå det andra spåret så satte naturligtvis Fanny fart mot dem istället. Nåja matte fick jobba lite med kontakten och sen spårade hon ändå ganska bra till slut. Man lär så länge man lever...

Vid spårslutet - och där blev det fest! (Kursledaren klagade på att vi inte tjoade och tjimmade  ordentligt)

Om det var full fart med Fanny så var det precis tvärt om med Freja - hon är ju lite mer sävlig kanske man kan säga. Hon såsade fram och gick och nosade lite här och lite där. Några gånger satte hon sig ner och tittade förundrat på matte. Men däremellan spårade hon också riktigt duktigt.

 Nej vi är inte ute och finpromenerar - vi spårar faktiskt!!!

Imorgon är det dags för kurs igen, den här gången ska vi spåra i skogen - kul!

1 kommentar:

Anonym sa...

Duktiga ni är:) Hmm jag har nu fått lära mig ( med Figo ) att det kan vara liite bra att inte belöna alltför mycket med en högtempererad hund för då drar man upp dom ÄNNU mer och det behövs inte med varken Fanny eller Figo:) Jag har märkt en jätte stor skillnad när jag har lugnare belöningar att han inte flippar ur utan vi kan jobba vidare direkt!!