lördag 21 april 2012

Fint besök!

Idag kom Frodo med matte och husse och hälsade på hemma hos oss! Vi hade bestämt att vi skulle träffas och att hundarrna skulle få umgås lite. Denna gång skulle vi öva att fingå i koppel så att det inte bara är bus när syskonen träffas! Vi tog en relativt lång promenad runt byn och hoppades på många hundmöten. Nu blev det inte så (inga hundar ute) men de var otroligt duktiga när vi promenerade, utan bus och nojs. Riktigt kul att se den utveckling som det är från det lite "vilda och dragiga" promenaderna till en lugnare variant. Visst är det lite drag då och då men betydligt mindre än när vi tex träffades senast. Armmusklerna är inte helt stumma efteråt ;-). Det var jättebra träning och båda två var riktigt duktiga, ja Freja var också med men hon brukar ju oftast sköta sig. Efter promenaden så övade vi lite utställning - det gick väl sådär... Fanny hoppade på husse när det skulle springa och plockade fram den kära gamla passgången. Där verkar hon vara en naturbegåvning, men vi ska jobba på det (har fått tips av kennelmatte). Frodo var ju betydligt duktigare och travade på riktigt fint, lite störd blev han, dels av Fanny och dels av en stubbe som tydligen någon väldigt spännande hund hade pinkat på... Men "besiktningen" gick bra, inga problem att kolla tänder, trycka och känna på ben, tassar etc. Däremot får husse träna lite på hur han står och vad han gör när detta sker.

Efter den övningen fick de äntligen busa lite - Frodo och Fanny fick brottas i vår carport. Det var kul att se att Frodo tog för sig mera den här gången. Han styrde också leken emellanåt, tidigare har han bara hängt på Fanny och hon har bestämt helt och hållet (kanske har Fanny lärt sig att "underordna" sig när hon lekt med Figo).

Sen gick vi in och fikade och alla tre hundar var också inne. Först skulle det busas lite men sen la sig Freja och Fanny och vilade trots att Frodo var där. Det var lite kul att se! Frodo hade lite svårt att koppla i början men det är ju helt naturligt när han är på en ny plats, men sen tyckte han också att köket inte var så spännade utan la sig också för att sova (tror tom att han snarkade lite?).  Det är alltid lika trevligt att träffa Mona och Janne, prata och jämföra hur hundarna beter sig i olika situationer och byta erfarenheter och få ett eller annat tips.

När Mona, Janne och Frodo hade åkt ville tjejerna sova, de var jättetrötta! Fanny gick självmant och la sig i sin nya, fina bur medan Freja gick ut och la sig i solen för att "vakta".

Fanny ser ut som en liten plutt i den stora buren


Vakthunden

Inga kommentarer: