tisdag 24 april 2012

Övning ger färdighet!

Just nu tränas det för fullt här hemma! På lördag är det dags för utställning igen och på söndag är det näst sista lektionen av spårkursen! Vi kan ju börja med den - Fanny börjar verkligen bli en spårstjärna! Det här är hennes grej, det märks - helt klart! I söndags gick vi ett långt spår på ett gärde med vinkel och dessutom gick spåret över två vattenfyllda diken - inget problem sa Fanny! Vi passerade även åtminstone två stora högar med älgbajs, Fanny brydde sig inte ett skvatt om dem. Dessutom spårar hon lugnt och metodiskt. Vi får mycket beröm på kursen - jättekul!!!

Utställningsträningen då - jo det var ju meningen att husse skulle visa Fanny. Vi har tränat och tränat, Fanny har ju lagt sig till med att gå passgång igen men vi har testat lite olika saker för att få ur henne det. Igår skulle vi pröva att springa lite fortare - då sa husses knäskada stopp och belägg! Matte insåg att det blir hon som får visa Fanny... Hm, matte hade ju tänkt klara sig undan det där... Vi tränade igen idag och då gick det kanonbra! Matte fick lite självförtroende.

Ibland kan det ju bli lite för mycket träning också! På morgonpromenaden brukar husse försöka lägga in lite hoppa upp på saker, hoppa över saker, krypa under saker så att det ska bli lite "mer" än bara promenad. Problemet är bara att de här tjejerna vet ju numera precis vilka stenar man ska hoppa upp på så att man får godis! Husse behöver inte ens säga något...

HIT MED GODISET! Vi är ju jätteduktiga!

4 kommentarer:

Mona med Frodo sa...

Vilken gullig bild! Vi har en lagotto (heter det så?) här i området som MÅSTE hoppa upp på vissa betongsuggor, bänkar, stenar osv för att få gå vidare. Hans matte har bestämt att han inte ska få gå en vanlig promenad utan att tänka till något. Själv brukar jag passa på att öva kommandon mitt i promenaden för att se om han fattar dem när det inte är träning. Exempelvis STANNA eller LIGG utan att jag ens har tittat på honom eller visat med handen. Det är lite kul att se om han är alert eller helt såsig i huvudet :-).

Marie Lindfors sa...

Fin bild på dem båda. Håller tummen i helgen. /Marie

Anonym sa...

Haha, känner igen detta med att hoppa upp på saker, de lär sig detta MYCKET snabbt!!!

Ja att Fanny är en stjärna i spåret det vet jag redan:) Blev riktigt impad av henne när jag spårade med henne!! Nosen i backen HELA tiden!!
Bra att det gick bra idag Bitte!!! Jätte söt bild!!

Kennelmatten

Felix sin matmor sa...

Så fint bilde av to flotte jenter! :-) Kanskje søster Fanny kan vise Felix hvordan det skal gjøres om vi møtes til sommeren? ;-) Spor er nemlig ikke det han er flinkest til. Overvær er mer hans greie. Det er mye mer morro synes han å ha full fart og nesen opp. Matmor sukker... Lykke til med utstillingen. Vi holder labber og fingre krysset.

Felix og Heidi