lördag 13 oktober 2012

Hundbilder

Matte går på fotokurs. På första kurstillfället fick vi presentera oss och berätta hur länge vi fotat, vad vi fotade osv. "Jag fotar hundar, hundar och inget annat" sa jag. Här kommer några tappra försök där jag testat mig fram med lite olika inställningar på kameran (skratta inte ihjäl dig nu Mona);

Här har jag använt ett lågt bländartal för att få Fanny skarp och bakgrunden suddig

Vi fick i läxa till nästa gång att ta bilder med någon form av rörelseoskärpa. Det betyder t ex att antingen objektet eller bakgrunden är suddig så att det blir rörelse i bilden. Så idag gick vi ut i skogen och lät Fanny springa fram och tillbaka medans jag försökte fota. Jag hade en lång slutartid och försökte följa med i rörelsen - det var verkligen inte det lättaste!!!

Så här ser de flesta bilderna ut - ALLT blev oskarpt! Men jag tycker den här blev lite kul ändå

Meningen var alltså att Fanny skulle vara skarp och allt annat suddigt - det här var det bästa jag lyckades åstadkomma...

Kan säga att fotomodellen blev ordentligt slutkörd...

Nu på kvällen var jag ute och lekte lite igen, nu skulle jag försöka få ytterligare en bild med rörelseoskärpa på Frejas reflexväst i rörelse.


Imorgon ska jag göra nya försök - förhoppningsvis blir det lite bättre resultat...

2 kommentarer:

Mona med Frodo sa...

Klart jag inte skrattar - nu har jag ju fått seriös konkurrens och sånt är aldrig kul :-P

Skämt åsido, det ÄR supersvårt med rörliga motiv. Det ultimata vore ju att fånga hundens rörelse samtidigt som bakgrunden "flyger" - men det är lättare sagt än gjort.

Jag tycker att den första bilden är jättefin! Och för övrigt så är jag väldigt oproffsig i mitt sätt att fotografera - ofta har jag autofokus och hoppas att kameran sköter jobbet. Skillnaden mellan mig och genomsnitts-Svensson är så enkel som att jag HAR MED MIG kameran överallt och då blir det många bilder.

Ska bli kul att se vad mer ni får lära er!

Felix sin matmor sa...

Fine og artige bilder Bitte. Det blir spennende å se og høre om hva du lærer. Kanskje det blir mulig for en foto-analfabet(alias meg) å lære noe også ;-)Er enig med Mona om at det første bildet er fint og jeg liker også nr 3 og er enig med deg i at det er stilig :-)