söndag 23 juni 2013

Lata dagar på landet?

Svärföräldrarnas sommarställe i Norrtälje är tjejernas paradis. 2 000 kvadratmeter inhägnad tomt att springa runt på och nära till vattnet så de kan bada. Dessutom är det ju kanonbra att träna olika saker där på den stora tomten istället för på vår lilla ynkliga plätt! Vi åkte ut dit i tisdags och kom hem idag. Freja hade åkt dit redan på fredagen innan vi åkte på beauceronlägret. Vi skulle ha haft cykeln med oss så att Fanny skulle få lite distansträning, men tyvärr fick vi inte rätt delar till takräcket (grrr!) så det blev inget av med det... Vi stannade till på vägen och körde lite intervallträning på ett flygfält i Vallentuna, sen sov Fanny gott i bilen! På landet var det full fart och Fanny sprang runt som en tokig med sina bollar resten av dagen, hon kopplade inte av en sekund!

 
 Favoritbollarna

Freja däremot, som varit där några dagar redan, tog det lugnt i skuggan
 
Mot kvällen tog vi en promenad på "byn". Det är ett äldre sommarstugeområde med stora tomter, blandat med hästgårdar och gamla, fina hus.
 

 Hästgården ligger nära oss
 
 Som en grön tunnel! Här doftar det ljuvligt som av lakrits - vet inte vad växten heter som doftar så.
 
 Jag är väldigt förtjust i röda staket med vita toppar - jättefint!
 
 En fin gammal grind
 
 Våran vik med bryggan där vi har båtplats
 
Men vår gamla roddbåt ligger här...
 
Tjejernas badplats!
 
 Freja är ju oftast en lugn och sansad hund, men inte när hon kommer i närheten av vatten - hon blir helt vild!
 
Fanny simmar efter leksaken
 
Om någon har råkat missa det så är Fanny en riktig hussegris. Hon rantar efter honom hela tiden och vart han än går. Det har blivit bättre sen jag började träna lydnad med henne, men husse gör ju alla de här fartfyllda aktiviteterna som hon älskar så han är fortfarande nummer 1...


Det här är höjden av lycka - mys med husse 
 
 Och det här är katastrof - husse har stuckit ut på en joggingrunda - med FREJA!!! Fanny sitter spikrak i ryggen och spanar efter dem...
 
Trots att vi inte hade med vare sig cykel eller kickbike så slapp inte Fanny undan fysträningen. Hon fick gå långa promenader med klövjeväskan och sen körde vi ytterligare intervallträning. Vi hittade en bra väg med bom som inte verkade användas så där fick hon springa.
 

 Fullt ös som vanligt!
 
På tomten tränade vi både brukslydnad och rallylydnad. Vi byggde olika banor så att vi kunde träna på alla skyltar. Jätteduktiga tjejer! Fanny fick även träna linförighet, läggande under gång, inkallning och hopp över hinder. Jag har börjat använda bollen som belöning. Lägger den bakom oss och när hon är duktig så får hon springa och hämta den och så kampar vi. Det funkar väldigt bra faktiskt - bollen är ju så himla mycket roligare än vad godis är!
 
 "Sitt - ligg - gå runt" Fanny ligger som en sfinx som Mona brukar säga
 
 Hm, Freja är kanske inte fullt så sfinx-aktig...
 
 Hindret är ett riktigt hemmabygge, men det funkade bra.
 
 Höjden är ju inte direkt något problem
 
 Och hon kommer fint in och sätter sig vid sidan - duktig tjej!
 
 När vi skulle äta grillmiddag igår så satte sig Freja helt frankt vid bordet - "Ska vi äta nu?". Hmm...
 
 Lite mer rally i morse
 
En riktigt härlig "träningsvecka" har vi haft, med kanonväder dessutom! Nu ska vi vara hemma en vecka och har inte planerat någonting. Skönt att bara ta dagen som den kommer!

2 kommentarer:

Mona med Frodo sa...

Men gud vilka härliga bilder!! Särskilt gillar jag bilden när försmådda Fanny glor efter husse som joggat iväg - och den där Freja ligger som en seg-råtta-godis i rallylydnadsbanan och förstås sekvensen med hopphindret där man ser vad tjusigt Fanny sträcker ut sig. Er badvik ser härlig ut! Förstår att hundarna gillar att vara där. På många ställen är det ju inte tillåtet med badande hundar.

Anonym sa...

Härlig semester!!!

kennelmatte