söndag 16 juni 2013

Semester!

Vi börjar vår första semesterperiod nu, två veckor ledigt, sen jobbar vi två veckor och sen är vi lediga ytterligare tre veckor.

Första lediga dagen tillbringade vi på Fäboda Gård i Mariefred där Svenska Beauceronklubben höll sitt årliga träningsläger. Ingen sovmorgon alltså (men det är vi ju vana vid nuförtiden...). Lägret pågick fredag till söndag, men vi valde att bara åka över lördagen.

Det fanns många olika aktiviteter att välja på; drag, spår, sök, rallylydnad, vallning m.m. Vi valde att vara med på rallylydnad och vallning. Jag körde rallyn och det gick väl sisådär. Det var jättesvårt att få Fanny kontaktbar så jag fick leda henne genom banan med en godis framför nosen. Tråkigt för hon är ju så duktig när vi tränar själva. Hur som helst så fick vi en massa bra tips och råd av Cizzi så det är bara att kämpa på! Nästa vecka åker vi ut till Norrtälje och då ska jag ta med alla skyltar och träna varje dag.

 Banvandring
 
 Cizzi visar med Essi.
 
 Janne och Frodo - jätteduktiga!
 
 Fanny och jag - inte fullt så duktiga...
 
Wienna och Britt längst bort, Mona Frodo och Janne

Efter lunch skulle Jari och Fanny valla. De har testat det en gång tidigare men Fanny var ju så knäpp den här dagen så vi trodde inte hon skulle greja det. De fick börja med att gå runt på utsidan av fårhagen och Fanny var alldeles vild! Trodde inte att Ankie skulle våga släppa in henne till fåren men det gjorde hon. Väl därinne så lugnade Fanny ner sig och fokuserade på uppgiften. Det gick riktigt bra faktiskt!

 Får är väldigt spännande tycker Fanny
 
 Ankies hund Daille hade noga koll på vad som försiggicks i hagen!
 
 Britt och Wienna vilar innan det är deras tur
 
 Den här hannen verkade inte särskilt intresserad av fåren - Daille däremot var en riktig pingla tydligen och fick all hans uppmärksamhet
 
 Fina hästar i hagen intill
 
 Britt och Wienna vallar
 
 Men Wienna ville helst äta fårbajs.
 
 Var det läskigt Dennis?
 
Wiper var jätteduktig!

Vi skulle egentligen inte göra något mer - men Dennis och Madde var ju på plats så visst blev det lite drag i alla fall! Dennis ville testa tvåspann med Fanny och Wiper. De skulle köra på en gammal banvall i närheten. Fanny var ju helt slut i huvudet nu efter alla aktiviteter och för lite sömn förutom att hon då hade haft kortslutning i hjärnan hela dagen. Hon blev helt galen när hon förstod att hon skulle få dra. Dennis körde en sväng med bara henne först men inte varvade hon ner inte. Sen fick Wiper och Fanny springa lösa medan Dennis körde kickbiken bakom dem. Då skulle hon börja gruffa med Wiper!!! Till slut varvade hon i alla fall ner och de kunde köra. Tyvärr har vi inga bilder från det här men det hade gått jättebra! Wiper var lite lat (eller kanske smart?) och lät Fanny dra mest men i uppförsbackarna tog han i! Jättekul att det funkade!

Efter det här tackade vi för oss och åkte hem med en väldigt trött tjej. Det var en riktigt rolig och lärorik dag!

Fanny och Wiper innan tvåspannskörningen

och lite stretching efteråt med tröttjejen
 

Nästa vecka åker vi som sagt ut till Norrtälje och då blir det hårdträning för Fanny. Rally, brukslydnad, distansträning m.m. Det blir ingen semester för henne inte...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jätte skoj att ses!! Nästa gång måste ni vara med hela helgen- vi hade skitskoj!!
Filmen då fanny vallar var jätte bra- hon var lugn och fin med fåren liksom brorsan Figo också var!! Det såg riktigt trevligt ut!!!
Ha en UNDERBAR semster!!

Kennelmatte

Mona med Frodo sa...

Men Bitte, läs ditt eget inlägg en gång till! Fanny är duktig på rallylydnad, riktigt bra på vallning när hon taggat ner, superbra på drag oavsett om hon är trött eller inte. Du behöver verkligen inte känna att hon underpresterar på något vis, för hon är ju JÄTTEBRA PÅ ALLT!!!

Och vad du inte skrev är att hon har en otrolig spårnos, är duktig på lydnad och söt dessutom - vilket vi har sett som umgås så mycket med henne.

Nu ska ni träna varenda dag hela sommaren. Fatta vilken tipp-topp-hund ni kommer att ha framåt hösten! Vi orkar inte hänga med i ert tempo längre - och det gör inte majoriteten av alla hundägare runtom i Sverige heller.

Var stolt över Fanny och framför allt er själva som lägger ner tid och själ i er hund!