lördag 26 oktober 2013

Scandinavian Open Championship i Nybro

SOC i Nybro var sista tävlingen för säsongen och med framgångarna i SM hade vi stora förväntningar.

Vi åkte ner till Nybro på fredagen, en lång men faktiskt väldigt trevlig väg att köra. (Vi har ju åkt tråkiga E18 Stockholm - Örebro 8 ggr på 2 veckor så omväxlingen förnöjde!).

Veterinärbesiktningen tolkade Fanny i vanlig ordning som "Nu kör vi!!!". Hm, men hon fick godkänt även denna gång - trots passgång.

Vi åt en snabbmiddag på McDonalds med Madde, Dennis och sen for de vidare till Orrefors där de skulle bo och vi åkte till vårt hotell.

Dags för tävling!

Dennis värmer upp inför loppet
 

I den här tävlingen hade Dennis och Fanny mycket tuffare konkurrens än i SM. Vi var väldigt spända på hur det skulle gå!

Fanny var otroligt taggad som vanligt och de fick en kanonstart!

Strax efter start och Dennis och Fanny ger järnet!


Tjohoo!
 
Jag förflyttade mig till målområdet och ställde mig på pass för att fota målgången. När värsta konkurrenten kom så försökte jag räkna sekunder tills Fanny och Dennis skulle dyka upp. Men innan de blev synliga dök ett långsamt ekipage från C-gruppen upp. Hunden var helt slut och sprang vid sidan av husse mitt i banan. Då hör jag att Dennis och Fanny är på gång. Jag tänker - men flytta på er då!!! Dra in din hund!!! MEN IN I SKOGEN DÅ!!! Men inte då - vilken IDIOT!!!
 
Dennis skrek långt innan den här bilden togs - de borde verkligen haft tid att flytta på sig!
 
Fanny siktade ju såklart på den närmaste vägen  och den var tyvärr mellan föraren och hunden. Fanny tog sig under linan men det gjorde ju inte Dennis - det blev tvärstopp trots att Dennis försöker tvärbromsa. Dennis fann sig dock  snabbt och kopplade loss Fannys lina och de kunde ta sig i mål även om Fanny inte fattade riktigt att hon skulle fortsätta att springa.
 
Vi vattnade på henne efter målgången och då la hon sig bara ner - det har aldrig hänt tidigare. När vi skulle gå därifrån så ville hon inte gå, hon la sig ner och var rejält stel i bakbenen. Vi haltade iväg men det såg verkligen inte bra ut. Dennis sprang och hämtade veterinären som konstaterade en rejäl sträckning i ena bakbenet och en muskelbristning i det andra. Sluttävlat för helgen med andra ord.
 
En fruktansvärt tråkig avslutning på en fantastisk säsong. Men vi väljer att glädjas istället för att deppa över det här. Vi har haft otroligt roligt den här sommaren/hösten!!! Jobbigt så klart med att flacka omkring i Sverige varenda helg men så mycket vi har fått uppleva, alla härliga människor vi träffat och framför allt - Dennis och Madde som engagerat sig så otroligt, inte bara på tävling. Vi har ju flera gånger varit hos dem och tränat och vi har även varit i tät kontakt via mail, sms, telefon och dryftat olika träningsupplägg och annat. Otroligt givande och kul! 
 
Men hur premierar man då den tvåfaldiga SM-mästarinnan efter fullföljd succésäsong? Champagnefest i dagarna tre? Miljoner på kontot? Folkfest på Sergels torg?
 

 Nä - det fick bli ett märgben
 
Nu blir det rehabträning och sen laddar vi för nästa säsong!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lilla fina Fanny!!

Vilken höst ni har haft och som jag sa innan, tur att detta inte inträffade på SM utan efter men ja herregud att han inte flyttade på sig!!!!

Märgben är väl minst lika gott som lite skumpa om inte bättre!

Kennelmatte som är väldigt stolt över er alla!!!

Anonym sa...

Så tråkigt! ! Ta hand om lilla tjejen nu så hon o Dennis snart är på banan igen! Bästa kickbike-ekipage som finns :)
Kram fr annica o zamson