söndag 20 november 2011

I skogen

Det blev inget spår idag (förutom för en av oss, återkommer till det). Vi bestämde oss för att Fanny och Freja skulle få röja runt lite i skogen och bara ha kul! Däremot tränade vi inkallning.

Tokfröken som ÄLSKAR att springa i skogen! (Bild från igår, vi hade inte kameran med idag)

När vi bestämde oss för att skaffa en hund till så trodde vi att vi skulle ha stor hjälp av att ha en äldre hund. Att den unga hunden skulle lära av Freja och att hon skulle hjälpa till med uppfostran av valpen. Nu är vi av helt motsatt uppfattning - det är mycket svårare med två! Fanny är så fixerad vid Freja och vi har jättesvårt att konkurrera med henne. När vi t ex övar inkallning så kommer visserligen Fanny - men hon springer förbi oss och fram till Freja... Matte och husse står där som två fån med korv i händerna och Fanny kunde inte bry sig mindre! Alltså har vi den här helgen kommit fram till att vi får åka till skogen i två omgångar i fortsättningen!!! Innan vi skaffade Fanny så brukade vi säga att "en eller två hundar, det är väl ingen större skillnad - hur svårt kan det vara?". Det skämtar vi mycket om idag!!!

Hur som helst, vi var på samma ställe som igår och promenerade (tjejerna toksprang som sagt). När vi skulle gå tillbaka till bilen så passerade vi stället där vi spårade igår - och vem drar iväg och tar spåren igen? Exakt med vinklar och allt!!! Efter ett dygn!!! Freja såklart - och inte bara sitt eget utan Fannys också! Hundars makalösa luktsinne är verkligen otroligt!

Duktiga Frejis - att hon tog Fannys spår var väl i och för sig inte så imponerande, Fanny hade glömt kvar några korvbitar i spåret...

I övrigt har vi haft lite stök med Fanny i helgen - hon har kinkat lite med maten i veckan och vi har väl inte brytt oss så mycket om det förrän nu i helgen. Igår åt hon inget på hela dagen och i morse så kräktes hon en massa gult slem och matvägrade fortfarande. Vi blev lite oroliga och mailade kennelmatte som genast kom med goda råd. Alltså tog vi med Fannys mat till skogen och gav som godis - då gick det ner! Fortfarande utanför ytterdörren gick det bra att äta, men när vi kom in och gav henne så spottade hon ut dem direkt (till Frejas stora glädje, jäklar vad snabbt hon är framme!) Vi kom då på idén att ställa matskålen utomhus och oj vad maten smakade bra då tyckte Fanny!

Knasiga Fanny

3 kommentarer:

Mona med Frodo sa...

Vilken härlig helg ni verkar ha haft och vad aktiva ni har varit!
Det är spännande att Freja kunde hitta ett spår som var ett dygn gammalt, tycker jag. Skrev ju om när Frodo hittade ett spår efter Adam ett helt dygn efter att jag och Adam hade plockat svamp i skogen - DET var helt otroligt att se!
Jag fattar inte hur ni hinner med hundsim, rallylydnad, sök och spår och golf och alla andra träningar?!
Ser mysigt ut hos din mamma och vad många godsaker hon plockade fram!!!

harjuhundarna sa...

Ha, ha, det är därför vi måste göra scheman i excel! Tack och lov är golfsäsongen över, inte för att jag hållit i en klubba på hela sommaren...

Mona med Frodo sa...

Nä, du har väl hållit hårt i Fannys koppel istället - och DET är träning om något! :-P