söndag 13 november 2011

Valpträff

Igår åkte vi till kennelmatte i Hjortkvarn för en valpträff med F-kullen! Vi hade verkligen sett fram emot det här och det blev såklart en jättelyckad dag! Vi blev bara fyra "valpar" Fanny, Frodo, Fayanne och Figo. Det hade varit så roligt om fler hade kunnat komma, men så är det ju här i livet.

Det var en otrolig dimma, riktig tjocka, hela vägen och temperaturen sjönk ner på minus så resan till Hjortkvarn var lite läskig (dock INGENTING jämfört med den 11 februari när vi hämtade lillskruttan!!!) När vi kom fram var Fayanne med matte redan på plats och det var jättekul att få träffa Fayanne (matte också naturligtvis!) och kunna jämföra med Fanny. Vi har ju bara träffat brorsorna och de är ju ENORMA i jämförelser med lilla Fanny, vi har ju nästan trott att hon är någon slags dvärgbeauceron. När vi såg Fayanne förstod vi att Fanny är helt normal! De var som kopior av varandra, lite olika i ansiktet bara!

Lilla söta Fayanne


Frodo har anlänt med matte, husse och lillhusse

Efter lite fika och prat så startade vi utomhusaktiviteterna med kamplekar och byteshandel. Vi har varit lite dåliga på det här men Fanny tycker ju det är jätteroligt att kampa så matte och husse ska skärpa till sig!

Figo och kennelmatte

Lilla vilda Fayanne och matte

Sen var det dags för husse och Fanny. Vi hade bestämt att husse skulle göra alla övningar idag och matte skulle titta på (och vara kritisk), annars brukar rollerna vara omvända...

Fanny och husse (som var ganska trög...hi, hi)

Nåja strax dök det upp en lite mer "manlig" syssla, Mona kastade upp en boll i ett träd och genast tog de tre herrarna i sällskapet hand om den saken!Efter kampleken var det dags att spåra. Först ut var Fanny och det gick väl sådär. Hon har lite för bråttom och fattar väl inte riktigt vad det är hon ska göra. En som däremot var hur duktig som helst var Figo. Han gick ett jättelångt spår och var superfokuserad hela spåret.


Figo spårar!

Sen var det dags för lunch och oj vad vi åt - mycket och jättegott! Mycket hundprat och många skratt blev det också! Det är verkligen roligt att ses och dela erfarenheter vi har av våra tokiga valpar!

Efter lunch fick Frodo spåra. Han var också jätteduktig! T o m duktigare än vad de tre människorna trodde! De trodde han var på sidan av men vi som stod bredvid såg att Frodo var helt rätt i spåret!

Sen skulle vi söka. Kennelmatte och Lill trampade upp en stor ruta så att den var full med fotspår. Sen gömde sig kennelmatte och Lill hämtade Fayanne. Fayanne var lite bråkig då med sin matte och det var så kul att se! Hon var PRECIS som Fanny när hon är lite bråkig med oss - EXAKT samma rörelsemönster! Hur som helst så var Fayanne jätteduktig på sök!

Fayanne söker

Fanny betedde sig lite lustigt när hon skulle söka. Hon har plötsligt blivit husses hund och ville inte springa ifrån honom in i skogen. Hon vände sig om när husse släppte henne och tittade bedjande. Vet inte om hon bad om lov eller råd men så har hon aldrig gjort tidigare. Det roligaste var när husse stod och höll i henne, redo att släppa och Fanny var så taggad så vi trodde hon skulle kasta sig iväg. Istället kryper hon baklänges mellan husses ben och sätter sig bredvid och tittar bedjande! Vad har hänt???

Tyvärr blev det inga bilder när Frodo sökte (det började bli för mörkt) men han var ju jätteduktig på det här! Frodo har börjat på sök-kurs och det märktes! Han har verkligen fattat vad det här går ut på!

Sen var det äntligen dags för lite hundbus. Frodo, Fanny och Fayanne skulle leka och Fanny gjorde något som fick matte och husse att skämmas ordentligt - hon lät inte Fayanne vara med!!! Hon skulle leka själv med sin Frodo! Ja leka och leka förresten - Frodo ville bara leka den fula leken, Fanny fattar ju i och för sig ingenting och det gör nog inte Frodo heller, han försökte "kliva på" henne från alla möjliga håll! När Fanny nu var så FRUKTANSVÄRT elak mot lillasyster så fick Fayanne busa med Figo istället så alla var väl glada och nöjda till slut!

Efter hundbus och fika så mättes alla hundar - Fanny är nu 62 cm, och väger 29,5 kg! Sen var det dags för hemfärd. Vi var jättenöjda med dagen men trötta och i baksätet låg en klubbad säl och snarkade hela vägen hem!

Tack alla för dagen!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ni verkar haft det fantastiskt, skulle gärna varit med. Jag skulle gärna träffat Zorros syskon av anledningen tvärtemot din, jag tycker ibland att han verkar liten, jag minns det som att Axi och Skylla är så stora att de knappt får rum i vår lägenhet och Zorro borde ju bli större... Han får dock plats hur lätt som helst!

MVH
Camilla

Mona med Frodo sa...

Härligt att se alla fina bilder! Jag hade laddat för att ta massor av kort men det var ju uselt fotoväder... (och svårt att hinna lyssna, titta och fota på samma gång).
Jag tycker Jari skötte sig bra, jag, och med tanke på hur han berömde sig själv så tycker han detsamma :-P
Det var kul med nya idéer och att se hur olika hundarna betedde sig - vad man lärt dem och vad de var duktiga på. Men bäst var att vi hade så himla mysigt och roligt hela dagen!

Anonym sa...

Vad kul att få se hur ni hade det :) Allt verkar ju ha gått riktigt bra. Synd med vädret dock,men det verkar ju inte dämpat stämningen i alla fall. Vi tänkte på er och längtar till nästa träff! // Maria o FOlke