lördag 19 november 2011

Lördagsnöje!

Efter besöket hos kennelmatte förra helgen bestämde vi oss för att strukturera upp hundaktiviteterna lite. Det har ju blivit så koncentrerat på att få Fanny att kunna uppföra sig i koppel, så andra aktiviteter har blivit lidande. Nu har vi ett schema som vi följer (vi är ju ekonomer båda två och hopplösa administratörer, allt ska struktureras upp och läggas in i snygga exceldokument för att det ska funka...). På schemat idag stod aktiviteter i skogen så vi lastade in tjejerna och aktivitetsryggan i bilen och for iväg. Spår, sök och lite inkallning skulle det bli.

Framme i skogen, tjejerna är taggade!

Fanny tjöt hela vägen, som vanligt när hon känner att något är på gång. Det är väldigt tröttsamt att lyssna på... Vi bestämde att vi måste nog försöka att göra något åt det nu, så hädanefter finns en blomspruta i bilen.

Freja med träningsryggan, mycket ska vara med; vatten, vattenskål, snitslar, spårlina, tjänstetecken, kamera, små leksaker för uppletande, klicker, och så korv förstås!

Medan spåren låg till sig så körde vi lite sök. Man kanske inte ska kalla det sök egentligen, mer leta efter husse/matte i skogen. Det är ju lite svårt med riktiga sökövningar när man bara är två.

Fanny har hittat matte och vi är på väg tillbaka till husse och Freja

Fanny var lite för upptaggad för sökövningarna - hon var klockren när det gällde att hitta oss men när hon kom fram till oss så var det som "ok där är hon/han då drar jag vidare". Hon ville inte ens stanna kvar och få sin belöning...

Freja drar iväg för att hitta husse, som vi skrivit tidigare så är det här Frejas favorit!

Sen var det dags för spåren. Vi följde kennelmattes instruktioner och la mycket korv i Fannys spår. Tyvärr var hon även här lite för upptaggad och mer eller mindre krälade i spåret. Vi gick dock inte en centimeter utan att hon hade nosen i backen.

Duktig var hon i alla fall trots krälandet (bilden ljuger lite...) hon följde spåret jättebra!

Spårslutet - en skiva smaskig skinka och oj vad Fanny blev glad!

Det var ett bra tag sen vi spårade med Freja så hon fick också några korvar i spåret (inte så många dock). Helt onödigt visade det sig. Hon gick helt perfekt i spåret, klarade alla vinklar även om det inte fanns någon korv där.

Freja i spåret!

Matte och husse drog en viktig lärdom av utflykten - inte ha båda tjejerna samtidigt i skogen när vi ska träna! Fanny går upp i varv något helt otroligt när Freja är med. Imorgon ska vi spåra igen men då får en sitta i bilen medan den andra spårar.

Efter skogsutflykten åkte vi till mattes mamma och fikade! Freja har alltid älskat att hälsa på där - man får smask!!! Fanny har också lärt sig det nu.

Två stora hundar och en människa i en liten kokvrå - det blir trångt det!

Oj vad gott det ser ut! Självklart fick de smaka lite bulle - men även knäckebröd, de är lika glada för bägge delar!

Dagens aktiviteter har tagit ut sin rätt och Fanny har slocknat på golvet

1 kommentar:

Anonym sa...

Hihi, så kul att läsa om era bravader!! Det är bara att ha tålamod med spåret och ett tips är att inte köra sök före spåret och egentligen inte ens på samma dag. Sök = SPRING Spår= LUGNT
Men man får se hur just ens egna hund är som med att sitta i bilen, man lär sig!! Kul att ni är på gång, det kanske vi oxå ska börja med..träna alltså!!

Eva