lördag 11 februari 2012

2011-02-11

För precis ett år sedan vaknade vi upp till ett snökaos som vi nog aldrig sett maken till tidigare. Typiskt när vi skulle hämta vår lilla valp. Vi fick ringa kennelmatte och säga att vi blev sena för vi kom inte ens ut med bilen... Husse gick ut och hjälpte grannar att komma till jobbet. Han fick putta bilar i nedförsbacke!!! Vi kollade väderprognoser och framkomlighet på både TV och dator. Till slut verkade det lätta och vi kunde ge oss iväg. Vi ville ju så gärna hämta vår valp men hade vi vetat vad som väntade så hade vi nog skjutit upp det till en annan dag. Det var det värsta vi varit med om! Hela resan gick på tjock knagglig is som blankpolerats av den hårda vinden. Vi hamnade bakom en långtradare en lång sträcka - och det var bra, för då såg vi åtminstone var vägen gick... Vi såg många långtradare i diket som blåst av vägen och den vi låg bakom fick sladd några gånger, kändes inte så roligt... Till slut kom vi fram till Eva och då var vi flera timmar försenade.

Fanny var pigg och glad att träffa sin nya matte och husse - hon höll på att bita ihjäl oss! Vi hade helt glömt bort hur ont de där små sylvassa valptänderna gör. Hon bet överallt där hon kom åt - i händer, näsor, tår, anklar, öron - överallt!!

När vi pratat en massa med kennelmatte, fått många goda råd och skrivit på lite papper så var det dags att ge sig ut i halkan igen. Vi valde att åka söderut och ta E4:an i stället som var i lite bättre skick. Fanny pep lite i början men sen sov hon mest hela vägen hem.


Fanny sover tryggt på filten vi fått med oss och som luktade mamma. Man känner sig som en skurk som rycker upp den lilla valpen från allt som varit hennes liv hittills.

En liten kisspaus på vägen - det söta valphalsbandet växte hon ur på ett par veckor...

Väl hemma fick Fanny bekanta sig lite med sitt nya hem - det första hon gjorde var att bajsa på köksgolvet! Orutinerade matte stod och tittade på när hon for runt i en cirkel och nosade - "oj, nu känner hon nog doften av Freja!" - tänkte matte innan Fanny satte sig.

Sen var det dags för nästa omvälvande händelse den här dagen för lilla Fanny - att träffa Freja! Matte svepte en filt om Fanny och stoppade henne innanför jackan (det var kallt som sjutton den här kvällen) och så gick vi ner till husses föräldrar där Freja tillbringat dagen. Oj, oj, oj vad Freja blev chockad när vi hade med oss en liten valp! När vi gick hem så trippade Freja på tårna brevid matte och Fanny. Hemma fick Fanny genomgå en minutiös undersökning, varje millimeter skulle nosas igenom ordentligt.


Freja tog sin roll som storasyster på stort allvar


Fanny söt som socker - men Freja ser lite arg ut...

Men Freja var väldigt snäll mot Fanny som gärna ville sova nära

Det var en händelserik dag det där, 11 februari 2011 och nu har det gått ett helt år - otroligt!

Slänger in några fler söta valpbilder dagen till ära, Fanny var verkligen en bedårande valp!







2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur söt som helst lilla Fanny!! Hjälp har det redan gått 1 år....ja förra feb. var hemsk hela månaden...

Eva

Felix sin matmor sa...

Tenk så fort ett år går!! Morro å se bilder fra da dere hentet henne. Og så heldig hun er som har Freja:-)