söndag 19 februari 2012

En välbehövlig paus

Vi kände att vi behövde en liten paus efter en stressig start på året. För ovanlighetens skull åkte vi till Tällberg!!! Tjejerna var också med så klart!

Mys i baksätet på väg upp till Dalarna

Lappens i Hedemora - en klassiker!


 Stort...

Väl framme i Tällberg åkte vi direkt ner till stranden och lät tjejerna springa lite. Det är ju lite tråkigt, framför allt för Fanny, att ligga still i bilen i fyra timmar...

Fanny springer PÅ Siljan!

Vid stranden hade det bildats vackra "isvågor"

En "isvåg" i närbild

"Vårat" hus

Den här gången hade vi inte ett hus för oss själva - melodifestivalen sändes från Leksand den här helgen och alla hotell i Tällberg var fullbokade. Vi var lite oroliga hur Fanny skulle klara att vara ensam med Freja på rummet utan att störa våra grannar... Men vi oroade oss i onödan - hon var jätteduktig! Något litet skall när vi gick, men sen var hon tyst!

Fanny tittar ut från hotellrummet

Lite hundbus i sängen med matte

På fredagen var det underbart soligt väder och vi tog en långpromenad

Dramatik!!! En polisavspärrning! Vi googlade och det visade sig att man hittat en bit av ett kranium. Troligtvis från en person som försvunnit för tolv år sen

Freja har ju varit tvungen att ta det lite lugnt efter operationen, men nu tyckte vi det var dags för lite spring i snö. Och som hon sprang!

 Freja kutar på ett gärde. Vi kallar in Freja genom att sträcka ut armarna.

På hotellen finns sparkstöttingar att låna. Det är ju ett förträffligt fortskaffningsmedel - förutom i stockholmsområdet där det sandas till förbannelse. Matte har inte åkt spark sen hon var liten och tog sig en liten runda.

 Det blev en väldigt kort tur - Fanny blev helt galen! Matte var i STOR fara tydligen...

På lördagen var det lite molnigare (därav de mörka bilderna). Vi tog en promenad ner till stranden igen. Fanny gick med husse och matte kände knappt igen henne. Hon gick så fint, så fint bredvid husse! Hon kan om hon vill!

 Vi hade med oss Fannys favoritboll

 Freja var också på bushumör!

Medan vi busade och kastade boll så ropade en kvinna från vägen och undrade om hennes hund fick vara med och leka - självklart sa vi! Alla hundmöten är av godo för Fanny tycker vi. Det var en jättesöt tollare som hette - Freja!!! Dessutom hade hennes förra hund hetat Fanny! Tollar-Freja var tre år och satte genast Fanny på plats med ett litet morr som Fanny respekterade utan vidare! Underbart!

 I  början var Fanny först på bollen men sen satte tollar-Freja fart och Fanny hade faktiskt inte en chans! Snabb som attan var hon

 Ingen boll - men lycklig ändå!

 Söta tollar-Freja (Nova Scotia Duck Tolling Retriever)


När de hade busat en stund såg vi lite blod i Fannys fotspår. Det var bara pyttelite men vi blev ändå lite oroliga att hon spräckt en klo. Vi koncentrerade oss på Fannys vänster fram när tollar-Frejas matte skrek i högan sky - BAK-KLORNA! VAD ÄR DET MED BAK-KLORNA!!?? Det är dubbelsporrar - de ska ha såna sa vi. Hur många gånger har man inte sagt det? Vi bestämde i alla fall att det var färdiglekt - de hade hållt på en bra stund. Matten kallade in sin hund, hm - vem kommer farande när hon ropade Freja tror ni? På hotellrummet kollade vi noga Fannys tass men vi såg ingenting. Det var hur som helst ett jättebra hundmöte och vi imponerades av hur Fanny lyssnade på den äldre tikens markeringar - som var väldigt lågmälda och fina!

 Tjejerna softar på rummet efter hundbuset

Vi har verkligen haft en underbar och avkopplande helg. Nu är batterierna laddade igen!  


6 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken underbar helg ni har haft!! Härliga bilder på flickorna! Fanny börjar bli stor:)

Eva

Joelinda sa...

Men åååå. Jag blir grön av avund! Vilken fin helg ni verkar ha haft med solsken, sparkstöttingsåkande och att hitta en kompis som faktiskt lyckas trötta ut Fanny. Det verkar helt underbart! Själva har vi haft en mardrömshelg, men det får jag berätta om en annan gång... Känns som att vi också skulle behöva åka till Tällberg och ladda batterierna efter denna lördag-söndag.

Mona med Frodo sa...

Ojdå, så lyckades jag logga in med mitt gmail-konto... Det använder jag bara till min bokblogg. Men ni fattade väl att det var JAG, antar jag? Mona alias Joelinda (JOE-l LIN-us a-DA-m)

harjuhundarna sa...

@Mona Blev nyfiken på din bokblogg och googlade på joelinda blogg - då kom jag till en blogg med mat som barn kan laga! Jättekul!! Men har du en bokblogg också? Vad heter den? Trist att ni haft en jobbig helg, hoppas det inte har hänt något allt för allvarligt:(

Mona sa...

Bitte, jag svämmer över internet med mina bloggar! Joelinda-bloggen med mat som barnen lagar är förstås min. Den är till för att barnen ska kunna gå in på nätet och leta reda på maträtter som DE SJÄLVA har lagat - någon gång när jag inte är hemma och kan fixa middagen. Joelinda-bloggen som handlar om böcker har jag inte lanserat än, för jag vill egentligen lägga ut fler böcker. Den ingår i ett projekt som jag har på jobbet. Adressen är något i stil med boktanken.blogspot eller liknande.
Den jobbiga helgen var väl inte allvarlig som i olycka, död och förintelse - men jäkligt jobbig eftersom Frodo fick för sig att rusa in till grannen och jaga deras hundar och skrämma livet ur människorna. Jag trodde jag skulle strypa honom.... Skriver på min HUND-blogg när jag är mindre arg :-) En husblogg har jag också, eftersom vi byggde hus och släkten ville se hur bygget fortskred. Usch, vad jag skriver mycket! //M

Marie sa...

Gillar översta bilden supermycket!!!